Antena Căutare

Eşti liber în minivacanţa de 1 mai? Mare atenţie! Iată ce trebuie să ştii dacă pleci la drum!

Ministrul Gabriel Oprea a anunțat că peste 36.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri vor fi în teren de minivacanța de 1 mai, "pentru asigurarea unui climat general de siguranță".

Ministrul Gabriel Oprea a anunțat că peste 36.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri vor fi în teren de minivacanța de 1 mai, "pentru asigurarea unui climat general de siguranță".

"Dispozitivul este similar celui pe care l-am mobilizat și de Paști, când, așa cum știți, nu au fost înregistrate incidente grave, menite să afecteze climatul de normalitate și siguranță publică. Vom avea în teren 23.500 de polițiști, 5.400 de jandarmi, 4.100 de pompieri și 3.500 de polițiști de frontieră", a precizat Oprea, joi, într-o videoconferință cu prefecții și șefii structurilor teritoriale ale MAI.

El a spus că, în contextul zilei de 1 mai, în toată țara sunt aşteptate manifestări publice și numeroase activități cultural-artistice, cu participarea unui număr mare de persoane.

"Anul trecut, spre exemplu, pe litoral și-au petrecut minivacanța de 1 Mai peste 50.000 de turiști. Și pentru că vremea se anunță în general frumoasă, probabil că și anul acesta vor fi foarte mulți. Pentru a gestiona cât mai bine această perioadă, din punct de vedere al ordinii publice și al siguranței cetățenilor, am adoptat din timp un plan comun de măsuri pentru toate structurile Ministerului Afacerilor Interne", a spus vicepremierul Gabriel Oprea.

"Peste 9.700 de polițiști vor acționa suplimentar față de dispozitivul zilnic, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică. Efectivele vor fi concentrate în stațiunile turistice, dar și în zonele de agrement sau în perimetrele manifestărilor publice", a afirmat Oprea.

"Pentru că ne așteptăm la un număr mare de turiști și în stațiunile de munte, am dispus suplimentarea efectivelor de jandarmi, ajungând la un număr de 250 de jandarmi special pregătiți pentru intervenții montane care presupun salvarea și evacuarea turiștilor aflați în situații de risc", a declarat ministrul Afacerilor Interne, potrivit agerpres.ro.

Pentru a asigura intervențiile medicale de urgență, în întreaga țară vor fi disponibile 285 de echipaje SMURD și 745 de echipaje de ambulanță. "În sprijinul acestora, vor putea interveni 14 elicoptere ale ministerului nostru, care vor asigura misiunile aero-medicale", a mai spus vicepremierul.

Ce le SUPĂRĂ pe femei, în funcție de ZODIE! Horosocpul nervilor îți arată cum să te păzești de certuri!... IMAGINI ŞOCANTE! Noi îl plătim, el ne agresează! Un CONTROLOR a vrut să BATĂ un călător...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x