Antena Căutare

Bătaie de joc, la patru ani de când au ars oameni de vii! Descoperire uluitoare în tribunalul în care se judecă dosarul Colectiv

Mai multe extinctoare expirate se află la parterul Tribunalului Bucureşti, aceeași clădire în care, patru etaje mai sus, în Sala de Festivităţi a Tribunalului, se judecă ultimele termene din dosarul Colectiv.

Bătaie de joc, la patru ani de când au ars oameni de vii! Descoperire uluitoare în tribunalul în care se judecă dosarul Colectiv
Tragedia de la Colectiv.

S-a spus că incendiul din Colectiv s-a produs şi din cauza faptului că extinctoarele care existau în acel club erau expirate.

În rechizitoriul Parchetului General se arată că „din declaraţiile inculpatului Moise Marian (n.r. – pirotehnistul care a aprins artificiile) rezultă că a încercat să folosească extinctorul pus la dispoziţie de debarasatorul Stanciu Viorel, mai înainte de începerea spectacolului, însă a constatat că nu funcţionează, fiind expirat.

„Declaraţia se coroborează cu rezultatele cercetării la faţa locului; în cursul desfăşurării acestei activităţi, în apropierea stâlpului iniţial incendiat, a fost identificat sistemul de siguranţă al unui stingător”, se arată în actul de acuzare, potrivit libertatea.ro.

Ironia sorţii, tot expirate erau ieri şi unele dintre extinctoarele instalate pe holurile Tribunalului Bucureşti.

Deşi majoritatea extinctoarelor din tribunal expiră în luna februarie 2020, la parter, lângă centrul de copiere, există câteva ce au precizată valabilitatea: din februarie 2018 şi până în februarie 2019. Cu alte cuvinte, aceste extinctoare sunt expirate de nouă luni.

Miercuri, în procesul Colectiv vor fi puse concluzii în dosarul în care au fost trimişi în judecată patronii clubului, cei ai firmei de artificii şi pirotehniştii care au montat jerbele ce au declanşat incendiul.

Noi cazuri de dispariție! Doi minori sunt căutați de către autorități după ce au plecat din centrele de adăpost... Premierul Ludovic Orban, anunț de ultimă oră! Ce se va întâmpla cu salariile românilor! „Trebuie să se ţină cont de real...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x