Antena Căutare

Fatuloiu minte: dosarele lui Toba nu exista!

In interviul difuzat luni seara de Antena 3, fostul secretar de stat in MAI, Dan Fatuloiu, ii aducea grave acuzatii fostului sef al IGPR, Petre Toba, sustinand ca "exista patru procese in care domnul Toba e acuzat..., reclamatii la Parchet in care este acuzat ca a actionat abuziv si sunt si daune materiale care i se cer". Numai ca, surpriza!, gravele acuzatii nu au nici un fundament in realitate. Conform art.29 din Codul de Procedura Penala (CPP), eventualele dosarele deschise pe numele chestorului principal Petre Toba puteau fi instrumentate doar de Parchetul General.

Raspunzand adresei Jurnalului National, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ne-a comunicat urmatoarele: "Pe rolul Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, au fost inregistrate din ianuarie 2009 si pana in prezent (n.r. perioada in care chestorul principal Petre Toba a ocupat functia de sef al IGPR) doua plangeri penale formulate de persoane fizice impotriva chestorului principal de politie Toba Petre. Astfel, in dosarul nr. 798/P/2010, avand ca obiect infractiunea prevazuta de art. 246 Cod penal, la data de 31.07.2010, a fost dispusa neinceperea urmaririi penale in temeiul dispozitiilor art. 10 lit. a din CPP, intrucat fapta nu exista. In dosarul 935/P/2009 avand ca obiect infractiunile prevazute de art. 246, 248 Cod penal si art. 24 alin. 3 din Legea 554/2004, la data de 21.09.2010, a fost dispusa neinceperea urmaririi penale in temeiul dispozitiilor art. 10 lit. a din CPP, intrucat fapta nu exista. Plangerile formulate impotriva solutiilor din dosarele mentionate au fost respinse astfel incat solutiile de neincepere a urmaririi penale au ramas definitive".

Ati mintit grav, domnule Fatuloiu, acuzandu-l pe cel care era sef al politiei, pentru a va salva pozitia de secretar de stat al MAI! Ceea ce, ca sa va citam, ni se pare infricosator!

Sursa: Jurnalul National

VIDEO: Roxana Briban, condusa pe ultimul drum. Familia sopranei a lipsit de la inmormantare... Ioan Dascalu: Activitatile mele vor viza activitatea de imbunatatire a imaginii MAI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x