Antena Căutare

„Gândiți-vă de două-trei ori înainte” Un român stabilit în Canada spune de câți bani ai nevoie lunar pentru a trăi decent

Plecat în Canada de șase ani, un român a vorbit despre cheltuielile lunare uriașe și i-a îndemnat pe conaționali să se gândească de două ori înainte de a emigra în această țară.

„Gândiți-vă de două-trei ori înainte” Un român stabilit în Canada spune de câți bani ai nevoie lunar pentru a trăi decent
„Gândiți-vă de două-trei ori înainte” Un român stabilit în Canada spune de câți bani ai nevoie lunar pentru a trăi decent | Captură Youtube

Într-un clip video postat recent pe Youtube, românul stabilit de șase ani în Canada a împărtășit perspective reale despre traiul în această țară și a explicat de ce nu merită să pleci în străinătate.

Citește și: „E nevinovată” Un bărbat a fost dat afară din magazin din cauza animalului de companie. Au primit o restricție pe viață

Un român plecat în Canada spune de câți bani ai nevoie acolo pentru a trăi decent

Românul stabilit în orașul Calgary din Canada a dezvăluit, mai întâi, cât plătește lunar pe chirie. Astfel, pentru o familie cu doi sau trei copii, chiria lunară variază între 2.500 și 3.000 de dolari.

„Până în pandemie, chiriile erau destul de ieftine, îți permiteai să închiriezi o casă la vreo 1.500-1.700, maxim 2.000 de dolari. Acum, pentru a închiria o casă îți trebuie între 2.500 și 3.000 de dolari. E foarte greu să găsești o locuință. Trebuie luat în calcul și depozitul, care costă cât o lună de chirie și două.”, a explicat românul, citat de adevarul.ro.

La toate acestea se adaugă facturile pentru utilități, precum electricitate, gaz și taxa de gunoi, care pot varia între 400 și 700 de dolari pe lună. Costurile cu transportul sunt și ele semnificative, cu sume care se situează între 500 și 1.000 de dolari pe lună, în funcție de distanțele parcurse lunar, potrivit sursei citate mai sus.

Românul a precizat că are nevoie de mașină, pentru că în orașul în care locuiește mijloacele de transport în comun nu sunt la fel de accesibile.

Cât îl costă mâncarea în Canada

Mâncarea reprezintă o altă povară financiară, care nu poate fi de neglijat. Românul nostru cheltuie între 1.800 și 2.500 de dolari în fiecare lună pe alimente, având o familie cu copii.

„Mâncarea pentru o familie cu doi-trei copii te costă undeva între 1.800 și 2.500 de dolari pe lună. Bine, sunt oameni care sunt mai chibzuiți și cheltuie cu 100-200 de dolari mai puțin decât restul. Dar, oricum, fără 2.000-2.500 de dolari nu scapi.”, a ținut să puncteze el, citat de adevarul.ro.

Acesta a mai spus că trebuie luate în calcul și cheltuielile cu asigurarea mașinii, dar și cele ce țin de educația copiilor. Așadar, concluzia lui este că oricine locuiește în Canada are nevoie de un venit considerabil pentru a face față cheltuielilor lunare extrem de ridicate din această țară.

„Gândiți-vă de două-trei ori înainte de a pleca. Nu se mai merită să pleci din România. Se merita în anii 90, dar acum nu. Dacă totuși vreți să vă mutați, gândiți-vă de două ori înainte. Sunt foarte mulți șarlatani și oameni care vorbesc lucruri despre Canada. Persoane care vor să facă bani pe spatele vostru și vă mint. Eu știu ce înseamnă să trăiești în Canada și costul vieții e foarte scump. Pentru a trăi o viață, normală, decentă, în Canada îți trebuie 6.000-7.000 de dolari.”, este avertismentul românului nostru, citat de sursa menționată mai sus.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Cât costră un trai decent în Germania. Un român a dezvăluit ce cheltuieli lunare există

Google a lansat un doodle nou pe 21 martie 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația... Ce vei putea comanda gratuit în toate restaurantele și barurile din România. Nu vor mai avea voie să îți ceară niciun ba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x