Antena Căutare

Locul de muncă la care angajatul primește salariu de 4.000 de euro, mai mult decât patronul, însă nu mulți înghesuie să muncească

Domeniul în care angajatul câștigă mai mult decât patronul vine din sectorul Horeca. Pe internet au apărut informații despre cât câștigă un pizzer.

Locul de muncă la care angajatul primește salariu de 4.000 de euro, mai mult decât patronul, însă nu mulți înghesuie să muncească
Locul de muncă la care angajatul primește salariu de 4.000 de euro. | shutterstock.com

În mediul online au apărut informații despre cât câștigă un pizzer, după ce un român care intenționează să-și deschidă o pizzerie și a dorit să obțină informații despre nivelurile de salarizare din acest domeniu.

Citește și: Țara din Europa unde ospătarii primesc un salariu colosal. Pot câștiga chiar și 17.000 de euro

Discuție aprinsă despre orele de muncă și salariile unui pizzer

Acesta a postat o întrebare pe grupul de Facebook intitulat „Grupul Antreprenorilor din România”. El a întrebat: "Bună ziua, am nevoie de un sfat din partea celor care sunteți în domeniu. Deschid în curând o pizzerie și doresc să ofer un salariu decent și corect pentru un pizzar care va lucra două zile, urmate de două zile libere, de dimineață de la ora 8.00 până seara la 10.00. Ce salariu oferiți dumneavoastră în aceste condiții? Mulțumesc. O zi cu spor vă doresc."

Răspunsurile nu au îtârziat să apară, arată RomaniaTV. Unul dintre internauți a remarcat că programul propus, de 14 ore pe zi, este extrem de solicitant, și a evidențiat necesitatea timpului alocat pentru pregătirea înainte de muncă și după, plus timpul de deplasare, lăsând puțin timp pentru odihnă.

Apoi, acesta a continuat să explice ce înseamnă, de fapt, o zi de lucru și a subliniat dificultatea acestei provocări pentru angajați. Totodată, a pus în evidență că această muncă necesită un efort considerabil și poate include ore suplimentare neprevăzute, cum ar fi închiderea târzie a pizzeriei.

„Bă, voi sunteți nebuni? 14 ore pe zi la servici, omul mai face 45 de minute pe drum de acasă că doar nu locuiește în cuptorul de la pizzerie, mai are nevoie de juma de oră să se pregătească înainte să iasă din casă și probabil de o oră după ce ajunge acasă înainte să adoarmă. Deci ăsta îi lasă exact 7 ore pentru somn”, a spus o persoană de pe grup.

A continuat apoi, explicând ce înseamnă, de fapt, o zi de lucru de 12 ore, arată sursa citată mai sus:

„Patronilor cu acest tip de mentalitate le doresc să primească dublu față de ceea ce oferă, în loc de 14 ore ei să aibă parte de 28 de ore. Și eu muncesc, un schimb de 12 ore pe zi, 4 zile și apoi 4 liber. Singura bucurie este atunci când îți iei 4 zile de concediu și te alegi cu 12 zile libere. În rest, cele 4 zile când lucrezi 12 ore nu exiști, iar din cele 4 libere una e să îți revii și alta e să te pregătești de lucru. Și să nu îmi spuneți că la ora 10.00 se pune lacătul pe ușa, ora 22.00 poate deveni foarte ușor ora 24.00 sau 02.00 în unele zile”, a scris.

„De la 8 la 10 vorbim de 14 ore pe zi x 15 zile lucrate = 210 ore într-o lună. Legea spune că se lucrează 40 de ore pe săptămână x 4 săptămâni = 160 de ore… deci avem 50 de ore suplimentare. Să luăm salariul mediu pe economie în 2023 de 6800 de lei brut / 160 de ore = 42,5 RON pentru orele legale și (dublu) 85 RON pentru cele 50 de ore suplimentare. Vom avea un salariu BRUT de 11.050 RON brut, deci 6.464 RON net.”

O persoană a confirmat că acestea sunt sumele pe care le încasează un pizzer: „Fix acestea sunt salariile pentru un pizzer bun care știe să își facă treaba. Peste 6.000 RON.”

Citește și: Ce pensie încasează Gheorghe Turda, după 55 de ani de muncă: „Alții au emis pretenția să aibă pensia mea”

Momentul în care un bărbat bagă mâna în flama artificiilor și hârtie și nimic nu ia foc |Video. Ipoteze după incendiul d... Gălățenii avertizați de Ro-Alert să se ascundă în beciuri pentru că pot cădea obiecte din spațiul aerian. Despre ce ar f...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x