Din cauza lipsei de personal, proprietarii unui lanț de restaurante au ales să achite un salariu exorbitant angajaților. Unii dintre ei pot ajunge să încaseze chiar și 17.000 de euro pe lună, potrivit NZZ am Sonntag, citaţi de adevărul.ro.
Patronii respectivului lanț de restaurante, au hotărât să schimbe strategia în cea ce privește plata angajaților. Pentru că în Elveția cererea de ospătari este una foarte mare, iar în plin sezon restaurantele se chinuie să găsească personal, cei doi oferă o remuneraţie considerabilă.
Citește și: Cu cât va crește salariul minim pe economie de la 1 octombrie. Ce se va întâmpla cu tichetele de vacanță
Salarii de minimum 4.200 de euro pentru ospătari
În general, în Elveția un ospătar câștigă în medie 4.200 de euro pe lună. Însă ospătarii care lucrează în restaurantele lui Michel Péclard și Florian Weber pot câștiga 17 mii de euro pe lună.
Salariul este primit în funcție de veniturile restaurantelor, iar angajaților li se oferă un procent din profit. Astfel, aceștia primesc între 7% și 8%, în funcție de cifra de afaceri, fără TVA, ceea ce înseamnă între 8.000 și 12.000 de franci pe lună, iar convertiți în euro salariul chelnerilor poate ajunge de la 8.358 euro până la 12.538 euro pe lună.
Mai mult decât atât, Michel Péclard a mai precizat, conform contractului, că salariile nu includ și bacșișurile
„Ou de aur” misterios, găsit pe fundul Oceanului. Cum arată descoperirea care i-a pus pe jar pe cercetători...