Antena Căutare

VIDEO | Cum arată măștile cu mesaje creștine făcute de măicuțele unui lăcaş de cult din Dobrogea: "Venim în sprijinul oamenilor cu un strop de speranță"

Măicuţele unui lăcaş de cult din Dobrogea au găsit o metodă adaptată vremurilor de a readuce încrederea în sufletele oamenilor. În atelierele aşezământului fac măşti de protecţie reutilizabile, pe care brodează mesaje creştine.

VIDEO | Cum arată măștile cu mesaje creștine făcute de măicuțele unui lăcaş de cult din Dobrogea: "Venim în sprijinul oamenilor cu un strop de speranță" Galerie
VIDEO | Cum arată măștile cu mesaje creștine făcute de măicuțele unui lăcaş de cult din Dobrogea: "Venim în sprijinul oamenilor cu un strop de speranță și ajutor"

Şi nu sunt la primul gest de acest fel. La începutul pandemiei, călugăriţele au cofecţionat lenjerii de pat pe care le-au donat spitalelor din judeţ.

Măicuțele de la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul aduc în atelierul lor rugăciunea ți confecționează măști, care speră ele, să aducă un strop de speranță pentru cei care le poartă.

"În această perioadă când oamenii trec prin greutăți, atât materiale cât și sufleteși ne-am gândit să venim în sprijinul acestora și prin confecționarea unor măști din bumbac reutilizabile brodate cu mesaje creștine", spune Maica Onufria, stareța mănăstirii.

După rugăciunea de dimineață măicuțele se retrag în atelierul de croitorie al mănăstirii și muncesc acolo până seara. Măștile care ies din mâinile lor sunt făcute din două straturi de material lipite. Pot fi spălate cu detergent sau săpun și pot fi cplcate cu fierul cu aburi pentru sterilizare.

Iohannis, declarații de ultimă oră: ”În România nu putem vorbi despre repornirea economiei, pentru că la noi economia nu... Răsturnare de situație! Polițiștii nu mai dau amenzi după decizia CCR privind neconstituționalitatea sancțiunilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x