Antena Căutare

Bisericile, luate cu asalt de credincioși! Oamenii s-au îmbulzit în magazinele de lumânări și au uitat de măsurile de distanțare socială 

Marea relaxare se simte şi în rândul credincioşilor! Un nou ordin stabileşte reguli clare la slujbe în perioada stării de alertă. Pentru mulţi însă tot tradiţia e lege. Deşi icoanele ar trebui dezinfectate după fiecare enoriaş în parte, nimeni nu ţine cont de asta.

De frica virusului sau a camerelor de luat vederi, preoţii îi încurajează pe credincioşi să păstreze distanţa. Fără succes. Oamenii s-au înghesuit în magazinele de lumănări sau la ieşirea din biserici fără să mai ţină cont de recomandări.

Potrivit unui nou ordin care se aplică din acest weekend icoanele şi obiectele de cult trebuie dezinfectate după fiecare credincios în parte.

Şi Curţile bisericilor au fost pline de credincioşi. Cei mai mulţi au respectat regulile cu sfinţenie. Pentru alţii însă slujba a fost prilej de socializare.

Coronavirus în România, 24 mai 2020. Live Update. Noi decese provocate de COVID-19 în țara noastră. Sunt 1.185 de morți și peste 18.000 de oameni infectați

Conform noului ordin, slujbele private, precum cele de cununie, se pot desfăşura cu până la 16 credincioşi. Aceştia au mai multe obligaţii, printre care şi să îşi dezinfecteze mâinile atunci când intră în biserică 11,07

Deocamdată nu se poate face împărtăşanie în masă, ci individual, în timpul săptămânii.

”E ceva sfânt. Nu mi-e frică, pentru că este Duhul Sfânt și atunci nu te poți îmbolnăvi!”, spune un credincios atunci când e întrebat dacă îi este teamă că ar putea contracta virusul în timpul împărtășaniei.

Când vine al doilea val de coronavirus. Avertismentul sumbru lansat de un expert: ”E mai aproape decât ne așteptăm!”

”Textul referitor la folosirea obiectelor de cult cu care credincioșii din varii religii intră în contact în cadrul ritualurilor este unul general, realist gândit în cheia firească a neutralității religioase care definește relația democratică a Statului român cu toate cultele din România.”, a fost reacția Bisericii Ortodoxe Române.

Atenție! Acest medicament pentru coronavirus poate să cauzeze probleme de inimă și chiar risc de deces! Ce spun medicii... Un meteorit ar fi căzut în județul Iași. Localnicii, îngroziți: ”S-a resimțit un zgomot puternic!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x