Antena Căutare

Anunțul de care se temeau toți românii! Noi restricții?! Următoarele zile sunt decisive

Creșterea constantă și alarmantă a numărului de infectări cu noul coronavirus ar putea amâna relaxarea promisă de autorități. Mai rău, dacă situația nu se ameliorează, în următoarele zile, s-ar putea impune noi restricții.

Anunțul de care se temeau toți românii! Noi restricții?! Următoarele zile sunt decisive Galerie
Ne-am putea trezi cu restricții noi în loc de relaxare, după 1 iulie! Următoarele zile sunt decisive: „Trebuie să respecte regulile” | Profimedia

Redeschiderea restaurantelor ar putea fi amânată după 1 iulie. Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, în contextul creșterii numărului de îmbolnăviri. Virgil Popescu a declarat că o nouă relaxare a restricțiilor ar putea să nu aibă undă verde.

Chiar și ministrul Sănătății a recunoscut că am putea vorbi despre o amânare a relaxării.

Ambii oficiali au dat de înțeles că sunt șanse mari ca aceste măsuri de relaxare, ce erau plănuite pentru data de 1 iulie, să fie amânate sau chiar să avem restricții noi, după data de 1 iulie, în cazul în care numărul cazurilor de infectări cu COVID-19 va crește.

Ministrul Sănătății spune, potrivit corespondentului Antena 3, că mai sunt șapte zile în care vor fi analizate aceste cifre și, dacă vor fi pe un trend crescător, atunci am putea avea restricții în locul etapei de relaxare.

„Nu este îmbucurător ce s-a întâmplat săptămâna trecută, cazurile s-au înmulțit, au trecut de 300. (...) Nu pot să promit absolut nimic. Trebuie și românii să înțeleagă că trebuie să respecte regulile ca să putem să ne menținem într-un ritm de relaxare al măsurilor. (...) Dacă se mențin lucrurile astea, nu cred că vom avea verde de la Ministerul Sănătății pentru a avea o nouă relaxare a măsurilor, ci vom mai aștepta, probabil două săptămâni, să vedem ce se întâmplă”, a spus, marti seară, la Digi 24, ministrul Economiei.

Coronavirus în România, 24 iunie 2020. Live Update. Explozie de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore. Bilanțul pe... „Vaccinul împotriva COVID-19 nu va funcționa pentru toți” Cum vor fi apărați de virus, de fapt, cei mai vulnerabili în f...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x