Antena Căutare

Ce spune ministrul Economiei despre amânarea redeschiderii restaurantelor: ”Nu pot să promit nimic. Cazurile s-au înmulțit!”

Șansele ca restaurantele să fie redeschise la 1 iulie sunt tot mai mici, iar ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că abia la sfârșitul acestei săptămâni va fi luată o decizie, însă ”nu poate să promită nimic”. 

Ce spune ministrul Economiei despre amânarea redeschiderii restaurantelor: ”Nu pot să promit nimic. Cazurile s-au înmulțit!”
Ce spune ministrul Economiei despre amânarea redeschiderii restaurantelor: ”Nu pot să promit nimic. Cazurile s-au înmulțit!”

Potrivit ministrului Educației, restaurantele ar putea rămâne închise și după 1 iulie, întrucât numărul de cazuri de coronavirus a crescut în ultima săptămână.

„1 iulie este o dată la care ne uităm, dar este o dată la care n-am ajuns încă acolo și trebuie să treacă și de această evaluare din această săptămână. Nu este îmbucurător ce s-a întâmplat săptămâna trecută, cazurile s-au înmulțit, au trecut de 300. (...) Nu pot să promit absolut nimic. Trebuie și românii să înțeleagă că trebuie să respecte regulile ca să putem să ne menținem într-un ritm de relaxare al măsurilor. (...) Dacă se mențin lucrurile astea, nu cred că vom avea verde de la Ministerul Sănătății pentru a avea o nouă relaxare a măsurilor, ci vom mai aștepta, probabil două săptămâni, să vedem ce se întâmplă”, a spus, marti seară, la Digi 24, ministrul Economiei.

Nu a crezut nicio clipă în coronavirus, însă l-a simțit pe pielea ei. Mărturisirile sunt cutremurătoare

Potrivit unor surse, autoritățile au în vedere amânarea redeschiderii restaurantelor după 1 iunie din cauza exploziei de cazuri de coronavirus, săptămâna trecută înregistrându-se peste 300 de îmbolnăviri pe zi.

Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat în România

Până marți, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.505 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.187 au fost declarate vindecate și externate.

Până marți, 1.539 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 22.06.2020 (10:00) – 23.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 16 decese (9 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Dâmbovița, Galați, Iași, București, Mureș, Suceava și Vrancea.

Coronavirus în România, 24 iunie 2020. Live Update. 24.505 cazuri! Câte persoane s-au vindecat de COVID-19 și câte se află la ATI

Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 2 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 deces la o persoană de peste 80 de ani.

15 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

Se amână relaxarea din luna iulie? Ministrul Sănătății a declarat motivele pentru care s-ar ajunge la un astfel de scenariu

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 214 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 200 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.241 de persoane. Alte 70.768 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Bacalaureat 2020. Când și cum se depun contestațiile, la BAC. Ce trebuie să știe elevii... A sărit de la etaj, ca să scape de bărbații, cu măști și mănuși, care intraseră peste ea în casă! Situația s-a repetat, ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x