Antena Căutare

Nimeni nu îți spune asta despre „Prima Casă”! Ce detaliu trebuie să afli

Veste nu tocmai bună pentru românii care vor să își cumpere o locuință! Banii pentru programul „Prima Casă” se termină repede, iar cei mai mulţi dezvoltatorii imobiliari profită acum din plin de asta!

Veste nu tocmai bună pentru românii care vor să își cumpere o locuință! Banii pentru programul „Prima Casă” se termină repede, iar cei mai mulţi dezvoltatorii imobiliari profită acum din plin de asta!

De la începutul anului, mii de români şi-au cumpărat o casă prin programul garantat de stat, chiar dacă preţurile au urcat şi cu câteva mii de euro pentru un apartament, în doar o lună.

De cealată parte a taberei, dezvoltatorii au început să îi refuze pe clienţii care vor să îşi cumpere prin Prima Casă. Motivul: vor plata cu banii jos pentru a putea să-i reinvestească rapid.

Fondul de Garantare anunţă că viteza cu care se dau creditele e tot mai mare. Anul trecut, s-au aprobat peste 34 de mii de dosare, pentru care s-au cheltuit 2,5 miliarde de lei. Comparativ, în acest an deja s-au alocat 2 miliarde de lei pentru cei 12 mii de români care au apelat la programul Prima Casă. Şi este abia luna mai, așa că cei care doresc să își cumpere o locuință trebuie să se grăbească sau vor pierde șansa de anul acesta.

Prima Casă a mai pierdut teren în 2018. Una dintre băncile comerciale din România recunoaşte că dacă anul trecut 70% din creditele pe care le a acordat erau prin programul guvernamental, acum românii au început să ceară şi produsele similare programului.

Atenție, șoferi! Traficul bucureștean va fi restricționat! Care sunt rutele alternative... Copil mort după ce a mâncat shaorma din București! Cum a fost posibil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x