Antena Căutare

Perioada de acordare a tichetelor sociale a fost prelungită. Ce lege a promulgat Klaus Iohannis

Președintele României a promulgat luni, 6 noiembrie, o lege pe care o așteptau foarte mulți români cu sufletul la gură. Românii care beneficiază de tichete sociale în prezent au avut parte de o mare surpriză atunci când șeful statului a luat această decizie. Care este aceasta și de ce i-a bucurat pe beneficiari.

Imagine cu președintele României, Klaus Iohannis. Galerie
Perioada de acordare a tichetelor sociale a fost prelungită. | Shutterstock

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat în ziua de luni, 6 noiembrie, legea prin care se aprobă ordonanța de urgență de prelungire a perioadei de acordare a tichetelor sociale până la finalul anului.

Astfel că, persoanele care în prezent beneficiază de tichete sociale vor putea să se bucure în continuare de acestea până la data de 31 decembrie 2023.

Citește și: Klaus Iohannis a promulgat legea pensiilor speciale. Ce prevede reforma de care depinde Planul Național de Redresare și Reziliență

Tichetele sociale se vor acorda până la finalul anului 2023

Klaus Iohannis a decis ca perioada de acordare a tichetelor sociale să fie prelungită pentru a-i ajuta pe cei care au situații dificile să se descurce în această perioadă grea din punct de vedere economic.

Tichetele au o valoare de 250 de lei și se vor acorda din două în două luni pentru persoanele și familiile vulnerabile. Acestea vor putea fi folosite strict pentru alimente și pentru preparate calde de la restaurant, cantine sau alte centre de acest tip.

Citește și: Legea despre care trebuie să știe toată lumea. Cine va avea prioritate la magazine și la ghișee de acum înainte

În acest sens, legea promulgată de președintele țării aprobă în mod direct ordonanţa de urgenţă a Guvernului 165/2022 şi are în vedere modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 63/2022 care prevede măsurile temporare luate pentru acordarea unui sprijin material categoriilor de persoane aflate în situaţii de risc de deprivare materială şi/sau risc de sărăcie extremă, suportate parţial din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestuia.

În categoriile persoanelor aflate în situații de risc enumerate anterior sunt regăsite:

  • categoria de pensionari
  • categoria persoanelor care au venituri lunare nete mai mici sau egale cu 1700 de lei

Citește și: Legea despre care trebuie să știe toți proprietarii de locuințe. Ce se întâmplă și când se aplică modificările

În egală măsură vor beneficia și persoanele adulte sau copii care se încadrează în grad de handicap grav, mediu sau accentuat dacă venitul net al acestora nu depășește suma de 1700 de lei.

Familiile care au cel puțin doi copii în întreținere vor putea de asemenea să primească aceste tichete dacă veniturile pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu suma de 675 de lei.

Familiile monoparentale care, de asemenea, nu depășesc suma de 675 de lei se vor putea încadra în acest proiect de ajutor.

Totodată, persoanele care depind de un ajutor social și care nu au adăpost vor putea să beneficieze de aceste tichete sociale.

Citește și: Locul de muncă plătit cu 3000 de euro pe lună. Nu se cere experiență, dar oamenii nu se înghesuie. Ce trebuie făcut

Următoarea tranșă de tichete va fi cea de a șasea din acest an și are scopul de a-i ajuta pe cei care fac parte din categoriile de risc să gestioneze mai ușor perioada sărbătorilor de la sfârșitul anului.

Persoanele care sunt eligibile condițiilor de acordare au dreptul să primească de la stat suma de 1500 de lei în total, sub formă de tichete sociale în șase tranșe egale.

Vești noi pentru șoferi! Au început lucrările pentru Centura Comarnic. Cum va fi fluidizat traficul și câte benzi va ave... Observator, transmisiuni exclusive din Cairo, locul de plecare spre casă al celor peste 100 de români evacuați din Fâșia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x