Antena Căutare

Peste 270 de proiectile active, descoperite langa aeroportul din Iasi

Orasele Romaniei dorm pe un butoi de pulbere! O echipa de muncitori din Iasi a descoperit, din greseala, sute de proiectile ingropate, chiar langa Aeroportul International. Daca ar fi explodat, un sfert din oras ar fi fost sters de pe harta.

Dupa razboi, multe proiectile se arata! Prin transeele sapate de muncitori, detectoarele de metale ale pompierilor militari au luat-o razna.

Bombele abandonate dupa Al Doilea Razboi Mondial sunt la fel de periculoase ca acum 70 de ani. Au fost descoperite in curtea unui iesean, care tocmai isi incepuse constructia la casa. Cand a sapat temelia, a inghetat de frica. La un metru si jumatate adancime, sutele de bombe asteptau cuminti sa provoace o catastrofa.

Proiectilele au fost gasite la doar 500 de metri de Aeroportul International din Iasi. Daca s-ar fi detonat accidental, atat aeroportul, cat si cartierul Aviatiei ar fi fost nimicite.

Pericolul nu a fost inlaturat complet. Pamantul inca ascunde urme ale razboiului.

Uriasa cantitate de munitie a fost transportata intr-un depozit al Inspectoratului de Situatii de Urgenta Iasi, unde proiectilele vor fi detonate in siguranta.

Inca un cangur mort la Gradina Zoologica din Ploiesti. Din cauza stresului, sunt de parere veterinarii... Cea mai moderna unitate de tratare a pacientilor arsi din Romania ramane inchisa din lipsa banilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x