Antena Căutare

Programul prin care tinerii de 18 ani pot călători gratuit în Europa. Care sunt condițiile de participare la DiscoverEU

Comisia Europeană oferă tinerilor oportunitatea de a călători gratuit în Europa în perioada 1 martie 2024- 31 mai 2025 prin intermediul acțiunii DiscoverEU demarată de Erasmus+. Pentru ca solicitanții să fie eligibili aceștia trebuie să îndeplinească trei reguli importante.

5 tineri zâmbitori făcând un selfie în fața Turnului Eiffel
Tinerii pot călători gratuit în Europa | shutterstock.com

Conform regulamentului tinerii se pot înscrie în concurs prin intermediul Portalului european pentru tineret până pe data de 18 octombrie 2023 la ora 11:00 a României. Vor fi selectați un număr de 35 000 de participanți care vor îndeplini criteriile de selecție.

Ce reguli trebuie să respecte participanții concursului

  • să fie născuți în perioada 1 ianuarie 2005 și 31 decembrie 2005 (inclusiv)
  • să completeze corect și complet formularul de înscriere cu atenție, fiind necesar numărul cărții de identitate/al pașaportului sau al permisului de ședere (dacă este cazul)
  • să fie cetățenii sau rezidenții uneia dintre țările membre ale Uniunii Europene sau țările terțe asociate programului Erasmus+ sau Uniunii Europene

Concursul DiscoverEU oferă oportunitatea tinerilor de 18 ani să călătorească gratuit în Europa

Citește și: Cu cât se majorează alocațiile. Câți bani vor primi elevii în 2024

După ce tinerii vor fi selectați vor primi permise de călătorie pe care le pot folosi ținând cont de următoarele condiții:

  • vizita a unei sau a mai multor țări care fac parte din acțiunea DiscoverEU
  • planificarea unei călătorii de minim o zi și de maxim o lună
  • dorința de a deveni ambasadori ai proiectului DiscoverEU

Pentru ca tinerii să se înscrie în concurs, aceștia trebuie să parcurga 7 etape simple.

Prima etapă presupune completarea datelor personale, precum data nașterii, naționalitatea și locația de reședință, dar și acceptarea regulilor cu privire la stocarea și prelucrarea datelor.

Cea de a doua etapă reprezintă exprimarea dorinței de a călători făcând parte dintr-un grup de 5 persoane sau individual.

A treia etapă este reprezentată de completarea unei adrese de e-mail care să fie activă pe tot parcursul colaborării. Participanții vor primi de asemenea și un mesaj prin care aceștia trebuie să confirme existența și funcționarea adresei de e-mail.

Citește și: Pașaportul de România îți oferă acces liber în 176 de destinații. Unde poți călători fără nicio grijă în anul 2023

Cea de a patra etapă reprezintă de fapt completarea formularului de înscriere. Aici sunt necesare completarea datelor ce au caracter personal. Printre acestea regăsim numele și prenumele, sexul, numărul cărții de identitate/al pașaportului sau permisului de ședere, data nașterii, naționalitatea, țara de reședință, regiunea, numărul de telefon și adresa de e-mail.

A cincea etapă reprezintă un test alcătuit din 5 întrebări ce vizează informații legate de Uniunea Europeană și de inițiativele europene. Există, de asemenea și o întrebare de departajare. Este importantă atât calitatea răspunsurilor, cât și durata de parcurgere a testului.

A șasea etapă reprezintă locul în care tinerii își pot exprima dorințele de călătorie, oferind detalii suplimentare cu privire la data plecării, ce își propun să afle, dar și cum vor reuși să acopere costurile legate de cazare și de întreținere pe toată perioada călătoriei.

Ultima etapă este reprezentată de trimiterea formularului și de primirea unui e-mail de confirmare din partea Portalului european pentru tineret. În conținutul mesajului primit se va regăsi un cod de înregistrare, împreună cu un calendar în care se poate observa desfășurarea evenimentelor.

Gheorghe Pop, bătrânul din Breb (Maramureș) care l-a emoționat pe Liviu Vârciu la „Poftiți pe la noi: Poftiți prin țară”... Vlad Pascu și părinții lui, Miruna și Mihail, trimiși în judecată de DIICOT. Ce capete de acuzare are fiecare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x