Antena Căutare

Protest în centrul Capitalei. Peste 1000 de persoane au ieșit în stradă și protestează împotriva Legii grațierii și amnistiei

Aproximativ o mie de oameni s-au strâns, miercuri seară, în Piaţa Universităţii din Bucureşti pentru a protesta faţă de intenţia Guvernului de a da o ordonanţă de graţiere şi una de modificare a Codului penal.

Aproximativ o mie de oameni s-au strâns, miercuri seară, în Piaţa Universităţii din Bucureşti pentru a protesta faţă de intenţia Guvernului de a da o ordonanţă de graţiere şi una de modificare a Codului penal.

Aproximativ 1.000 de persoane au protestat, miercuri seară, în Piaţa Uiversităţii din Capitală, faţă de intenţia Guvernului de a emite ordonanţe de urgenţă vizând graţierea şi modificarea Codului penal.

Ei agită cartonaşe roşii şi poartă pancarte pe care scrie "Vrem sistem de sănătate, nu iertare de păcate", "Jos labele de pe Codul penal".

"Sunt împotriva legii graţierii şi împotriva corupţiei în general. Sunt aici ca să susţin DNA-ul şi să îi cer demisia lui Victor Ciorbea, care s-a dovedit a fi avocatul unor politicieni corupţi", a spus unul dintre participanţi.

"Suntem împotriva modificării Codului penal şi a ordonanţelor de urgenţă în domeniul legilor organice ale amnistiei şi graţierii. Dacă se consideră ca trebuie schimbate, în cel mai rău caz să se facă prin dezbatere publică, nu prin ordonanţă de urgenţă", a declarat un alt manifestant.

*Vor putea fi gratiate pedepse şi dezincriminate fapte fără dezbatere publică (2.200 de dosare DNA sunt, de exemplu, pentru abuzul în serviciu, vizat de ordonanţă). Totul fără consultarea CSM", au scris iniţiatorii protestului pe Facebook.

Modificarea cadrului legislativ în regim de urgenţă şi în lipsa unor analize obiective care să ateste o nevoie socială imperioasă este nejustificată, susţine Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) referitor la proiectele de ordonanţă vizând graţierea şi modificările Codului penal, precizând că între infracţiunile graţiate se regăsesc abuzul în serviciu - sub toate formele sale - şi infracţiunile asimilate infracţiunilor de corupţie, precum şi cele mai grave forme de evaziune.

Potrivit DNA, se dezincriminează în parte şi faptele din dosarul privind nepunerea în funcţiune a barocamerei de la unitatea de arşi a Spitalului Floreasca, "în care s-a produs vătămarea intereselor legale ale unor persoane prin imposibilitatea tratării victimelor dezastrului de la «Colectiv»”.

IMAGINI ȘOCANTE la Spitalul Balş! Instrumentar medical fiert într-o oală de ciorbă, cumpărată din piață... Arsenie Boca face minuni și pentru turism: Pensiunile răsar peste noapte, iar icoanele, lumânările şi brelocurile cu chi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x