Antena Căutare

Reacţiile emoţionante ale colegilor de scenă! Arşinel: "Maestrul Beligan n-a renunţat niciodată la a gândi că poate să joace 1000 de ani"

Radu Beligan s-a stins din viaţă pe 20 Iulie la vârsta de 97 de ani. Acesta şi-a dat ultima suflare pe patul Spitalului Elias din Bucureşti. Aşa cum era de aşteptat, mulţi dintre colegi s-au arătat îndureraţi de această veste


Radu Beligan s-a stins din viaţă pe 20 Iulie la vârsta de 97 de ani. Acesta şi-a dat ultima suflare pe patul Spitalului Elias din Bucureşti. Aşa cum era de aşteptat, mulţi dintre colegi s-au arătat îndureraţi de această veste

"Maestrul Beligan n-a renunţat niciodată la a gândi că poate să joace 1000 de ani. Bucuria de a apărea pe scenă şi mai ales încărcătura pe care o lua de la publicul spectator l-au ţinut în viaţă. Nu aş vrea să mă compar. Acum o săptămână m-am dat jos de pe patul de operaţie, iar sâmbătă şi duminică am jucat. Mi-a fost frică să urc pe scenă şi a doua zi puteam să joc non-stop un an de zile. Publicul îţi ridică moralul într-un mod extraordinar. A fost unul dintre cei mai iubiţi artişti", a mărturisit Alexandru Arşinel despre Radu Beligan.

CITEŞTE ŞI "Moștenirea spirituală pe care o las în urmă mă spală de păcate!" A murit actorul Radu Beligan

Rodica Popescu Bitănescu a vorbit şi ea cu emoţie după ce a primit vestea neagră despre moartea actorului: "Am senzaţia că nu mai pot vorbi şi nu mai am aer. A fost primul om care mi-a dat aripi. El e primul care mi-a citit piesa. Datorită lui eu scriu în continuare. El nu se prezenta oricum pe scenă. Era ca un copil la repetiţii. Am avut fericirea să-i prind ultimul spectacol. I-a fost greu să joace mereu. Nouă ni se schimbă metabolismul, creşte sau scade tensiunea, nu respirăm calumea, avem emoţii, ne consumăm. Lumea crede că e aşa de uşor şi vesel".

Mircea Diaconu a intervenit la Antena 3, unde a vorbit despre această veste teribilă:
”Este o zi altfel, nu știu ce să vă zic, o viață cât un secol, dăruită nouă tuturor. Este altceva ce ni se întâmplă nouă, muritorilor de rând. Au fost mai multe clipe în care am stat și eu lângî Radu Beligan. Mi-ar fi plăcut să fiu copilul lui. La un moment dat, mi-a zis că trebuie să învăț arta de a trăi. Dacă nu izbutești să trăiești în felul acesta, atunci trăiești fără rost”.

Catrinel Dumitrescu a intervenit la Antena 3, unde a vorbit despre moartea lui Radu Beligan:

”Din păcate, voi mi-ați dați vestea. Ce să zic, să ne dea Dumnezeu lacrimi să putem plânge și să ținem minte că nu suntem fără de moarte. Despre asta este vorba, despre o carieră unică”.

Marele actor Radu Beligan s-a stins din viaţă la Spitalul Elias din Bucureşti, unde a fost adus de urgenţă. La ora 13.00 pe 20 Iulie, maestrul Beligan a făcut stop cardio-respirator.

"Mergeam cu vaca cu picioarele goale. Imaginați-vă că băiatul acesta a luat masa cu Regina Angliei!". Radu Bel... SRI te învață cum să eviți hackerii atunci când vrei internet gratis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x