Antena Căutare

Relaxarea ar putea aduce al doilea val de coronavirus. Nelu Tătaru nu renunță la izolare: „Vom ajunge la o transmitere exponenţială ”

„Poate urma un val doi!” Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă. Noi măsuri de relaxare ar putea aduce al doilea val de coronavirus, spune Nelu Tătaru.

Relaxarea ar putea aduce al doilea val de coronavirus. Nelu Tătaru nu renunță la izolare: „Vom ajunge la o transmitere exponenţială ”
Relaxarea ar putea aduce al doilea val de coronavirus. Nelu Tătaru nu renunță la izolare: „Vom ajunge la o transmitere exponenţială ” | Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că recomandă menţinerea izolării pentru persoanele care sunt infectate cu virusul, chiar dacă această măsură nu mai este una obligatorie.

„Poate urma un val doi, cu o componentă de relaxare a populaţiei. (...) Recomand păstrarea izolării pentru cei pozitivi, chiar dacă nu mai este obligatoriu. Portul măştii în contactul cu familia acestei persoane, regulile de igienă, grija în spaţiile comune”, a afirmat Nelu Tătaru, luni seara, la Digi 24.

„Vom ajunge la un moment într-o transmitere exponenţială”

Tătaru a adăugat că „ne-am bucurat cam devreme”. El a exclus o nouă măsură de închidere a teraselor, însă rămâne de văzut cum va fi pregătită deschiderea restaurantelor.

Cât timp vom mai fi obligați să purtăm mască? Premierul Ludovic Orban, declarația momentului: „Este cea mai puternică formă de protecție”

„Noi avem de gestionat o a doua cocoaşă a acestui registru pandemic. Ne-am bucurat cam devreme. Mă refer şi la restaurante şi la terasele pe care le-am deschis, sunt piscine închise.

În acest moment nu putem discuta despre acest lucru (o posibilă închidere a teraselor – n.r.), dar putem amâna restul de măsuri de relaxare.

Vom ajunge la un moment într-o transmitere exponenţială, când vor veni foarte multe cazuri de la o zi la alta şi atunci sistemul nu va putea gestiona în primirea altor pacienţi”, a completat Nelu Tătaru.

Măsuri drastice, în Bulgaria, după explozia de cazuri de COVID-19. Turiștii români ar putea primi amenzi usturătoare

Izolarea rămâne recomandată, dar nu obligatorie

Ministrul Sănătăţii a mai spus că recomandă păstrarea izolării de către cei cărora le-a ieşit pozitiv testul pentru COVID.

„Portul măştii în contactul cu familia acestei persoane, regulile de igienă, grija în spaţiile comune”, a punctat Tătaru.

Previziune sumbră! Mai multe țări ar putea spune „Interzis românilor”, din cauza numărului mare de îmbolnăviri

Întrebat dacă are vreun regret privind situaţia pandemiei în România, Nelu Tătaru a răspuns:

„Nu neapărat părere de rău, o dezamăgire poate, o parte a populaţiei pe care nu o vedeam aşa vitează ca acum.

Ţin minte acea linişte din martie, aprilie şi a făcut să ajungem la măsuri de relaxare. Amânarea măsurilor de relaxare de la 1 iulie, trebuie să fie un semnal pentru toată lumea.”

Previziune sumbră! Mai multe țări ar putea spune „Interzis românilor”, din cauza numărului mare de îmbolnăviri... Lista completă a țărilor „verzi” a fost reactualizată. Cine se poate întoarce în România, fără izolare sau carantină. Ce...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x