Antena Căutare

Renunțarea la mască, nunți și petreceri cu persoane vaccinate și testate. Noile măsuri de relaxare propuse de Ministrul Economiei

Ministrul Economiei propune noi relaxări ale măsurilor anti-coronavirus. Printre posibilitatea redeschiderii piscinelor interioare, petrecerilor, eliminarea limitării de 30% în baruri și restaurante, se regăsește și renunțarea la purtatul măștii de protecție în aer liber în zonele cu grad mare de vaccinare.

Renunțarea la mască, nunți și petreceri cu persoane vaccinate și testate. Noile măsuri de relaxare propuse de Ministrul Economiei
Propunere de relaxare a restricțiilor | shutterstock

Potrivit informațiilor Digi24, Ministrul Economiei a pus pe masă noi propuneri de relaxare pentru perioada următoare. Printre cele mai importante se numără renunțarea la purtatul măștii în aer liber doar în locurile unde sunt multe persoane vaccinate, liber la nunți și botezuri doar pentru persoane vaccinate și testate anti-COVID, dar și redeschiderea piscinelor interioare pentru turiștii hotelurilor care dețin baze de tratament și centre wellness, cu respectarea măsurilor de distanțare în apă.

Noi măsuri de relaxare propuse: renunțatul la masca de protecție, petreceri și nunți la liber pentru cei vaccinați, imunizați sau testați

Purtatul măștii ar putea să nu mai fie obligatoriu pentru zonele unde s-au vaccinat cât mai multe persoane, iar restricțiile de deplasare pe timpul nopții ar putea fi eliminate.

De asemenea, barurile și restaurantele au prioritate în agenda Ministrului Economiei care a propus eliminarea limitării de 30%, respectiv 50% privind capacitatea de servire și înlocuirea cu mijloace de distanțare reglementate, potrivit sursei citate mai sus.

Citește și: Program de recuperare pentru pacienţii care au avut forme medii şi severe de COVID-19. Ce presupune

Nu în ultimul rând, redeschiderea evenimentelor cu participarea a mai mult de 20 de persoane cum ar fi botezuri, nunți sau petreceri private ar putea posibilă doar pentru persoanele care au avut Covid-19 și se consideră că sunt imunizate, ori pentru cei care au făcut vaccinul sau au fost testați negativ.

Ce este "pașaportul verde digital". Informații pe care trebuie să le știe orice cetățean român care vrea să călătorească în Europa

”Paşaportul verde digital” are menirea să le permită europenilor să călătorească în interiorul Uniunii Europene - în cazul în care îndeplinesc condiiţile sanitare necesare, relatează Euronews.

Din cauza pandemiei de coronavirus, călătoriile în Europa au fost oprite, iar indstria turismului într-o criză gravă, relatează news.ro. În acest sens, Bruxellesul urmează să-şi prezinte, miercuri, planul cu privire la turism şi sănătate, denumit ”paşaportul verde digital”.

Acest plan urmează să le permită europenilor să plece în vacanţă în alte state membre UE, o revendicare urgentă a sectorului turismului, odată cu apropierea sezonului estival.

Citește și: Restricțiile se relaxează în Capitală. Restaurantele și sălile de spectacole se deschid de luni. Ce măsuri trebuie respectate

”Pentru noi, agenţiile de turism, acest certificat este o speranţă. Pentru că el va ajuta oamenii să călătorească din nou. De anul trecut, din martie 2020, activitatea turistică este foarte slabă”, declară directorul agenţiei belgiene de turism Eagle Travel, David Reculez.

Ideea planului este să le permită să călătorească celor care au fost vaccinaţi cu unul dintre vaccinurile aprobate de către Agenţia Euroeană a Medicamentului (EMA), dar şi persoanelor care prezintă un test negativ. Alt obiectiv al planului este ca redeschiderea turismului să fie coordonată în toate statele membre UE, în vederea evitării unor decizii asimetrice.

”Vedem că mulţi oameni vor să călătorească, dar vor să o facă totodată în mod sigur, fără să respecte reguli prea dure de carantină, spre exemplu”, declară David Reculez.

Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, a avut prima repetiție oficială pe marea scenă de la Rotterdam... Guvernul a prelungit starea de alertă. Care sunt restricțiile care se aplică pentru încă o lună...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x