Antena Căutare

România va avea prima plajă terapeutică din Europa! Accesul e gratuit, iar turiștii vor avea parte și de ateliere de olărit

Începând de mâine, litoralul românesc se poate lăuda cu ceva ce nu are nimeni în Europa. Vom avea prima plajă terapeutică de pe continent, una special amenajată pentru persoanele cu dizabilităţi.

Începând de mâine, litoralul românesc se poate lăuda cu ceva ce nu are nimeni în Europa. Vom avea prima plajă terapeutică de pe continent, una special amenajată pentru persoanele cu dizabilităţi.

Tu știai de ce plaja din Constanța se numește „TREI PAPUCI”? Doi prieteni, unul beteag de un picior, turc de neamul lui, altul oltean de-al nostru au sfârșit împreună în mare. Pe mal le-au rămas doar încălțările

Mii de oameni sunt aşteptaţi să meargă acolo şi să se bucure de toate facilităţile. Accesul va fi gratuit.

Rampe speciale, cărucioare mobile plutitoare sau acces la diverse ateliere. Toate vor fi puse la dispoziţia celor în nevoie, pe Plaja 3 Papuci, situată pe Faleza de Nord. Este un concept unic în Europa care îmbină zone de relaxare cu ateliere de terapie.

Adrian a fost cel care a văzut o astfel de plajă în îndepărtata Americă. Şi s-a gândit că nu ne-ar strica deloc nici nouă aşa ceva. Din câteva schițe trasate pe hârtie, planul a devenit unul dintre cele mai ambițioase proiecte din România.

Zonele de lucru sunt destinate recuperării persoanelor cu dizabilități, dar si însoţitorilor lor, care se pot relaxa în spaţii special amenajate.

În România, există la ora actuală aproape 800.000 de persoane cu dizabilităţi. Numai în judeţul Constanţa sunt peste 20.000 de oameni cu nevoie speciale.

Plaja Trei papuci din Constanța devine unica plajă cu parc terapeutic din Europa

Întreg personalul de pe plajă şi din interiorul parcului terapeutic va funcţiona pe bază de voluntariat.

Plaja va avea:

- Zona de olărit va fi înconjurată de o alee senzorială, pe care turiştii vor putea merge cu picioarele goale

- butuci de lemn, rogojină, pietre de râu, scoarţă de copac, gazon, boabe de fasole, activitate care sporeşte atentia.

"Această plajă va fi în Constanţa, la actuala Plajă 3 Papuci, situată pe Faleza Nord. Proiectul se adresează în principal copiilor, cu menţiunea că persoanele cu nevoi speciale vor avea locuri rezervate la activităţi şi la cele mai bune locuri de pe plajă. Ne aşteptăm ca zilnic în jur de 1000 de persoane să vină pe acest sector de plajă şi să se bucure de facilităţile pe care le oferim", spune inițiatorul Adrian Gemanaru.

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ făcut de meteorologi! A fost emis COD GALBEN de furtuni şi grindină. Zonele afectate... Pregătiţi-vă de caniculă, pentru că luna lui cireşar vine cu temperaturi greu de suportat! PROGNOZA METEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x