Antena Căutare

Simularea BAC 2024 la Limba și literatura Română: subiecte și barem. Ce au avut de rezolvat elevii

A început simularea la prima probă a examenului de bacalaureat 2024. Pe 4 martie se susține proba scrisă la Limba și literatura română. Subiectele și baremul se afișează la ora 15:00.

tânără cu părul blond, în cămașă albă și cardigan albastru, stând în bancă în timpul unui examen Galerie
Notele de la simularea examenelor de bacalaureat nu se trec în catalog | Shutterstock

Simularea examenelor naționale continuă. În perioada 4 - 7 martie se va susține simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat (clasa a XII-a și a XIII-a seral/fără frecvență).

Simulare Bacalaureat 2024. Subiecte și barem Limba și Literatura Română

Update: Au apărut subiectele de la simularea probei scrise de bacalaureat de la Limba și literatura română 2024. La profilul uman, elevii au primit la primul subiect un fragment din Metropole, de Liviu Rebreanu, iar la subiectul al III-lea au trebuit să prezinte particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui Ion Barbu.

A început simularea examenului de bacalaureat. Astăzi, 4 martie, se susține proba scrisă la Limba și literatura română.

Peste 146.000 de elevi vor susţine probele în 1.320 de unităţi. Acest an este primul în care evaluarea lucrărilor se va realiza divitalizat.

Potrivit Portal Învățământ, elevii de la profilul uman au primit la partea a III-a să realizeze un eseu despre poezia lui Ion Barbu, în timp ce elevii de la profilul real au primit la partea a III-a să realizeze un eseu despre poezia lu Lucian Blaga.

Rămâneți pe a1.ro, în curând vom publica subiectele la prima probă scrisă, cea de Limba și literatura română.

Calendarul probelor scrise simulare bac 2024

4 martie 2024: Proba scrisă la Limba și literatura română

5 martie 2024: Proba scrisă obligatorie a profilului

6 martie 2024: Proba scrisă la alegere a profilului și specializării

7 martie 2024: Proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Rezultatele vor fi afișate pe 15 martie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit Ministerului Educației: „Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00.”

În comunicatul Ministerului se specifică faptul că notele nu se trec în catalog, excepție făcând situațiile în care acest lucru este solicitat de elevi sau părinți.

Rezultate Loto azi, 3 martie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Rezultate Loto 3 martie 2024. Report în valoare de peste peste 1,71 milioane de euro la Noroc. Ce premii anunță Loteria ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x