Antena Căutare

Stimulentul de risc primit de cadrele medicale din linia întâi va fi impozitat. Iată când și câți bani vor primi!

Despre stimulentul de risc acordat medicilor care luptă în prima linie împotriva noului coronavirus s-a vorbit mult în ultima perioadă, însă ministrul pentru fonduri europene a oferit, în sfârșit, lămuriri. 

Stimulentul de risc primit de cadrele medicale din linia întâi va fi impozitat. Iată când și câți bani vor primi!
Stimulentul de risc primit de cadrele medicale din linia întâi va fi impozitat. Iată când și câți bani vor primi!

Astfel, potrivit informațiilor furnizate de Marcel Boloș, stimulentul de risc va fi încasat doar de persoanele care sunt implicate direct în tratarea cazurilor de coronavirus. Suma va fi, însă, fixă și va fi impozitată.

Conform lui Marcel Boloș, stimulentul de risc va fi încasat de medici, asistenți medical, personal de pe ambulanțe, paramedici, dar și personal auxiliar. Drepturile salariale de pe aprilie vor fi achitate în mai, iar veniturile vor fi încasate cu zece la sută, astfel că suma primită nu va fi mai mare de 2250 de lei.

Avertisment de maximă importanță de la specialiști din Wuhan! Oamenii cu acest tip de sânge riscă mai mult să moară, dacă se infectează cu COVID-19!

"Unitățile sanitare au o dată stabilită pentru plata salariilor. Banii se plătesc din fondul de salarii, la rectificarea bugetară de ieri s-a aprobat suplimentarea fondului de salarii pentru personalul medical implicat cu 500 milioane de lei.

Pentru toate unitățile sanitare care au nevoie de acest supliment de buget al fondului de salarii a fost aprobată suplimentarea de buget, s-au asigurat sursele de finanțare pentru plata stimulentului.

Ultima oră! Cinci noi decese cauzate de coronavirus în România. Sunt 392 de morți și 7.707 persoane infectate

Începând cu mai, iunie, se poate achita stimulentul de risc cum s-a menționat în ordonanță. Stimulentul nu se calculează pe fracțiuni de normă nu se raportează la numărul de ore lucrate. E în sumă fixă, lunară și se acordă în întregime pentru întreg personalul implicat în tratamentul cazurilor de coronavirus.

Este suma de 2500 lei brut, se impozitează cu 10%, nu se calculează CAS, CASS. Suma netă e de 2.250 lei pe lună, se acordă pe perioada decretării stării de urgență. Costurile sunt în întregime decontate de CE.", a explicat Marcel Boloș, potrivit Digi 24.

Coronavirus în România, cifre oficiale

Până astăzi, 16 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 7.707 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.357 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 387 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 491 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 22.866 de persoane. Alte 60.697 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 79.629 de teste.

Reguli de respectat pentru a face cumpărături în siguranță pentru Paște... Patriarhul Daniel, mesaj pentru credincioși după ce s-a revenit asupra deciziei de a permite prezența la Slujbele de În...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x