Antena Căutare

Tinerii care au peste 18 ani primesc 450 de lei de la stat! Ce condiții trebuie respectate?

Tinerii care au absolvit o instituție de învățământ și au peste 18 ani pot să primească o indemnizație de șomaj pentru o perioadă de șase luni.

Tinerii care au peste 18 ani primesc 450 de lei de la stat! Ce condiții trebuie respectate? Galerie
Află ce condiții trebuie respectate | Sursa foto: citynews.ro

Tinerii care au absolvit o instituție de învățământ și au peste 18 ani pot să primească o indemnizație de șomaj pentru o perioadă de șase luni.

Valoarea indemnizației este de 450 de lei și cei care doresc să beneficieze de ea trebuie să se înregistreze la Agentia de Ocupare a Forței de Muncă din localitatea de domiciliu.

Cum îți administrezi propriii tăi bani, pentru a nu mai rămâne falit înainte de salariu

Cererea de înregistrare trebuie depusă la 60 de zile de la absolvire, iar după aprobarea ei, tinerii primesc și consiliere profesională.

Tinerii vor primi ajutorul dacă respectă condițiile

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, la una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat.

În anul 2015, aproximativ 20.000 de tineri absolvenți de liceu au depus cereri pentru acordarea indemnizației de 450 de lei, potrivit rnl.ro.

Absolvenţii înregistraţi la ANOFM care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni beneficiază și de o primă de încadrare în valoare de 500 lei.

Atrag banii ca magnetul săptămâna aceasta! Acestea sunt zodiile norocoase la câștig! Te numeri printre ele?... Vrei să tai nucul din grădină? Gândeste-te de două ori! Riști o amendă de până la 10.000 lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x