Antena Căutare

Un roman consuma lunar doar 10 litri de sucuri si apa minerala

Anul acesta vom consuma mai putine bauturi racoritoare si ape minerale. Si vom plati mai putini bani pentru ele. Asta pentru ca multe dintre produsele care vor ajunge pe mesele romanilor vor fi din cele mai ieftine categorii de pe piata, spun statisticile.

In 2011, un roman va consuma, lunar, in jur de zece litri de bauturi racoritoare si apa minerala, fata de 11 litri cat a fost media in 2010. Si va plati mai putin. Mai exact, cheltuielile cu astfel de produse vor scadea cu aproximativ un procent, la 58,8 euro pe luna.

Explicatia este simpla: de vina e criza. Oamenii beau mai multa apa de la robinet sau se orienteaza spre produse mai ieftine, ca sa faca economii.

Romanii prefera bauturile carbogazoase. Acestea reprezinta aproape jumatate din piata. Consumul a fost estimat anul acesta la 25,8 euro de persoana.

Sucurile din fructe sau legume pierd teren. In medie, un roman cheltuieste doar 10,8 euro pentru astfel de bauturi, in scadere cu aproape un procent fata de anul trecut.

Sursa: Antena3

Foto: al7alem.com


SPECIAL! Romanii arvuniti cu munca la tigani... Doi copii de 13 ani au fost raniti intr-o tabara din Buzau...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x