Antena Căutare

Viaţa lui Dinu Patriciu nu a fost lipsită de controverse! Cel mai bogat om din România nu a acceptat niciodată eşecul!

Viaţa lui Dinu Patriciu nu a fost lipsită de controverse. În două decenii, unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri pe care i-a avut România postdecembristă a cunoscut mărirea şi decăderea. Extazul succesului şi agonia declinului. Om de afaceri, politician şi mogul media, Patriciu a fost numit trei ani la rând cel mai bogat om din ţară. În ultimii cinci ani însă a pierdut o avere de două miliarde de euro.

Viaţa lui Dinu Patriciu nu a fost lipsită de controverse. În două decenii, unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri pe care i-a avut România postdecembristă a cunoscut mărirea şi decăderea.

Extazul succesului şi agonia declinului. Om de afaceri, politician şi mogul media, Patriciu a fost numit trei ani la rând cel mai bogat om din ţară. În ultimii cinci ani însă a pierdut o avere de două miliarde de euro.

Timp de 24 de ani, imaginea lui a fost imaginea succesului. Numit de trei ori consecutiv cel mai bogat om din România, Dinu Patriciu nu a acceptat niciodată eşecul. A fost politician, om de afaceri şi mogul media.

Românii au auzit pentru prima dată de el în 1990, când tânărul arhitect readucea la viaţă Partidul Naţional Liberal. Ministru în guvernul Petre Roman, deputat, candidat la Primăria Generală a Capitalei şi vicepreşedinte al Partidului Liberal, Dinu Patriciu a cochetat, în paralel şi cu afacerile. Iar din 2003 s-a dedicat în exclusivitate acestora.

Primul milion l-a făcut foarte greu, dar l-am făcut în primul an după '90 din câteva proiecte! Au urmat multe alte milioane, odată cu investiţiile în petrol. Cea mai bănoasă dar şi cea mai controversată afacerea a sa a fost preluarea de la stat a rafinăriei Petromidia Năvodari. Vânzarea ei apoi, în 2009, a însemnat începutul declinului. În ultimii ani, odată cu intrarea în insolvenţă a trustului media şi a lanţului său de magazine, Dinu Patriciu a început să acumuleze mari datorii la stat, la bănci şi chiar la angajaţi.

Stresul şi nopţile nedormite, cu gândul la afaceri, nu au rămas neplătite. Ajunul Crăciunului 2012 l-a găsit pe Dinu Patriciu pe patul unui spital din Milano, pentru un transplant hepatic. Era practic o nouă şansă la viaţă. Afaceristul suferea de o boala hepatică progresivă.

Dar a ales să se retragă. Ultimii ani de viaţă, Dinu Patriciu şi i-a petrecut la Londra, alături de o femeie de afaceri cu care trăia o poveste de dragoste din 2009.

Doar înfăţişările la tribunal, în procesul de divorţ de cea care i-a fost parteneră vreme de 2 decenii, l-au mai adus, ocazional în România.

''Eu mă uit înainte şi nu înapoi! Când treci printr-o încercare ca cea prin care am trecut eu nu eşti sub nicio formă motivat să te uiţi înapoi ci doar la ceea ce mai ai de făcut şi să îi multumesti lui Dumnezeu pt fiecare zi pe care o ai! '' au fost cuvintele lui Dinu Patriciu.

Un nou bilanţ tragic! Ebola a făcut peste 1200 de victime... TRAGEDIE! Un alpinist român a murit pe Mont Blanc după ce a căzut 200 de metri în gol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x