Antena Căutare

Sahtior Donetk a castigat Cupa UEFA

Sahtior Donetk, formatia lui Mircea Lucescu si Razvan Rat, a castigat, in aceasta seara, finala Cupei UEFA, dupa ce s-a impus, cu 2-1, impotriva germanilor de la Werder Bremen.

Incurajata de cateva mii de fani veniti din Ucraina, dar si de localnicii care nu au uitat performantele realizate de Mircea Lucescu pentru fotbalul turcesc, Sahtior Donetk a avut nevoie de mai bine de 120 de minute chinuitoare pentru a depasi reduta germana a celor de la Werder Bremen.

Cu brazilienii Ilsinho, Jadson, Fernandinho, Willian si Adriano Luis in prim plan, jucatori crescuti de Mircea Lucescu la Donetk, Sahtior a desenat frumos si si-a adjudecat victoria gratie a doua momente magice realizate de doi dintre jucatorii aterizati in Ucraina de pe Copacabana.

Inceputul de meci a fost echilibrat, Werder Bremen reusind, in mare masura, sa anuleze viteza superioara a adversarului cu o evolutie atletica, nemtii folosind din primul minut o formula cu jucatori de peste 1,80 metri inaltime fiecare.

In minutul 25, Adriano Luis incheie cu o scarita de mare campion o combinatie sublima a brazilienilor lui Sahtior si peluza umpluta de fani veniti de la Donetk sare in aer.

Bucuria ucrainienilor a durat numai 10 minute, Naldo, uriasul fundas central al lui Werder, reusind sa egaleze cu un sut puternic, din lovitura libera, dar si cu largul concurs al lui Piatov, portarul lui Sahtior care a scapat balonul printre brate.

Totusi, Piatov si-a rascumparat greseala si a avut trei interventii magistrale in repriza a doua, parade care au salvat onoarea lui Sahtior, echipa antrenata de Mircea Lucescu aparand mai rar la finalizare in repriza a doua, in ciuda actiunilor spectaculos construite.

Dupa ceva mai mult de 90 de minute epuizante, Sahtior si Werder Bremen s-au aflat la egalitate, 1-1, astfel ca cele doua formatii au intrat in prelungiri.

Trupa lui Lucescu a dat prima lovitura, Jadson punctand pentru 2-1, in minutul 97, cu un sut pe jos si la care Wiese, portarul nemtilor a avut partea lui de vina. Raspunsul lui Bremen a venit in minutul 120, insa golul lui Claudio Pizarro a fost destul de usor anulat de centralul Luis Medina Cantalejo, spaniolul vazand un fault in atac.

Finalul a fost dramatic, Thomas Schaaf a patruns pe teren, pentru a-si ajuta elevii, dar fluierul de final a consfiintit victoria lui Sahtior Donetk, formatia ucraineana devenind, practic, ultima echipa ce castiga Cupa UEFA.

Din sezonul viitor, Cupa UEFA va deveni Europa League, o competitie cu un format nou si premii mai substantiale.

sursa:amosnews.ro
Oferta pentru Mourinho din partea Realului... Mitica s-a operat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x