Antena Căutare

Simona Halep, apărată de o legendă a tenisului în scandalul echipamentului: ”Ce dacă e româncă? Nu le place că nu e înaltă și blondă? Simona este o femeie remarcabilă, cu o personalitate grozavă!”

Simona Halep a devenit, sâmbătă, primul numar 1 mondial care a jucat o finală de Grand Slam fără să aiba un sponsor de echipament. Acest lucru a fost considerat "rușinos" de legendara Martina Navratilova.

Într-un interviu acordat francezilor de la Le Temps, Navratilova i-a criticat în termeni duri pe nemții de la brandul Adidas, cei care nu au reușit să prelungească întelegerea cu Simona, scadentă la finalul anului trecut.

Navratilova a spus că Simona plătește prețul că este femeie și dă de înțeles că Simona ar fi victimă unei discriminări:

”Este ridicol! Nu știu ce s-a întâmplat cu Adidas. Dar asta nu i s-ar fi întâmplat niciodată unui bărbat! Sunt sigură că Simona va găsi un nou sponsor, dar faptul că nu are unul este de neînțeles și incredibil pentru mine, în sensul negativ al cuvintelor. Care e problema? Ce dacă e româncă? Nu le place că nu e înaltă și blondă? Simona este o femeie remarcabilă, cu o personalitate grozavă! Este foarte profesionistă atât pe teren cât și în afara lui, iar fanii o iubesc! Acesta este felul de femeie pe care îl vrem drept model pentru copiii noștri”, a spus Navratilova, care are în palmares 18 titluri de Grand Slam.

În finalul declarației pentru Le Temps, Navratilova atacă și restul companiilor de profil, spunân că: ”Nu înţeleg de ce nicio companie nu s-a trezit încă să spună: «Aceasta e sportiva pe care ne mândrim să o sprijinim!»“.

În ultimii ani, în tenisul mondial s-a pus accentul pe cu totul altceva în afară de performanța sportivă. Datele din ultimul sezon au relevat faptul că anumite sponsorizări nu au legătură cu ce fac jucătoarele pe teren. Astfel, Eugenie Bouchard, care nu se află în Top 100, câştigă mai mulţi bani din marketing şi publicitate decât Simona Halep.

Dacă Navratilova o apără pe Halep, presa din Spania a criticat modul în care românca s-a prezentat la Australian Open. Înainte de finala cu Wozniacki, jurnaliștii iberici au luat-o peste picior pe Halep și au spus că nu e normal să nu aibă sponsor de echipament.

”Avem o finală între locul 1 și locul 2 WTA. Totul pare să fie în ordine, cu excepția rochiei pe care o poartă Halep. Este normal ca numărul 1 mondial din tenis sau orice alt sport să se îmbrace de pe internet pentru că nu poate încheia un contract de sponsorizare? Chiar trebuie să cumpere de pe internet?”, se întreabau mirați cei de la El Pais

BREAKING NEWS! Simona Halep a revenit în țară. Extenuată după turneul de la Australian Open, fostul lider WTA a răspuns ... FOTO: Super-fotografie a lui Darren Cahill cu Simona Halep! Mesaj de milioane de like-uri postat de antrenorul româncei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x