Antena Căutare

Vești bune pentru profesori. Ce se va întâmpla cu veniturile lor începând cu luna următoare

Guvernul continuă seria veștilor bune. De data aceasta, cei vizați sunt profesorii, pe care îi așteaptă o schimbare începând cu data de 1 noiembrie. Iată anunțul care are legătură cu veniturile cadrelor didactice.

sala de clasa
Ce se va întâmpla cu veniturile profesorilor începând cu luna noiembrie. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul | Shutterstock

Ministrul Educației a făcut recent un anunț în legătură cu veniturile profesorilor. Din fericire, veștile sunt de această dată bune, în urma nemulțumirilor exprimate de-a lungul timpului de cadrele didactice, din cauza salariilor sau a altor beneficii pe care aceștia nu le primeau.

O nouă decizie a fost luată în acest sens, iar proiectul va intra în vigoare începând cu data de 1 noiembrie 2022. Ministerul Educației a reușit să rezolve aceasta problemă, iar profesorii vor urma să primească restanțele salariale, din sporuri sau majorări, începând încă din anul 2017.

Citește și: Ce categorie de români mai au de primit bani până la sfârșitul anului. Despre ce sumă este vorba

Profesorii vor primi banii din restanțele salariale, încă din anul 2017

Această ordonanță de urgență a fost emisă și aprobată încă din luna aprilie, însă cu toate acestea profesorii din România încă nu au beneficiat de diferențele salariale care li s-au promis. Sorin Cîmpeanu a anunțat că profesorii își vor primi banii în termen de 3 luni, fiind vorba despre prima tranșă de 5%.

„Profesorii vor primi în termen de 3 luni prima tranșă de 5% pentru plata diferențelor salariale, pentru perioada 2017-2021”, declara atunci Sorin Cîmpeanu. Promisiunea nu a fost însă îndeplinită, iar Guvernul a revenit cu explicații, menționând că profesorii vor primi banii în urma lichidării din luna august. Banii nu au ajuns nici atunci în portofelele cadrelor didactice.

Citește și: Decizii cruciale pentru români! Guvernul propune un nou pachet de măsuri sociale şi economice. Cine primește mai mulți bani

Sorin Cîmpeanu, noi precizări cu privire la ordonanța de urgență. Profesorii își vor primii banii începând cu luna noiembrie

Astfel, începând din luna noiembrie, profesorii ar urma să primească primii banii din diferențele salariale din perioada 2017-2021, Sorin Cîmpeanu revenind cu noi declarații și precizări în acest sens.

„Pentru aplicarea prevederilor OUG 48/2022 privind plata diferențelor de drepturi salariale cuvenite personalului din învățământul de stat pentru perioada 1 iulie 2017 - 31 august 2021, Ministerul Educației a dezvoltat, în cadrul aplicației informatice EDUSAL, un modul dedicat calculării tranșelor cuvenite. Pentru o corectă informare a beneficiarilor, precum și a publicului larg, precizăm următoarele:

- Nu există disfuncționalități în asigurarea salariilor personalului din învățământ. OUG 48/2022 se referă la diferențe salariale, iar în acest an se efectuează plata primei tranșe.

- Nu există personal în sistem pentru care, în urma prelucrării datelor, sumele rezultate să fie negative.

- Modulul informatic implementat este în concordanță cu prevederile legale privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

- Deși au fost transmise instrucțiuni de utilizare a aplicației informatice și au fost organizate mai multe sesiuni de instruire în sistem videoconferință cu personalul responsabil la nivel de județ/municipiul București, au apărut unele erori de calcul privind diferențele aferente, rezultate din operarea programului informatic sau prin utilizarea acestuia în cazul unor categorii de persoane care nu făceau parte dintre beneficiarii ordonanței.

- Pentru ca personalul beneficiar să intre în posesia sumelor cât mai repede, Ministerul Educației a propus inițial termenul de 19 octombrie pentru introducerea datelor și prelucrarea acestora.

- Ca urmare a solicitărilor federațiilor sindicale reprezentative din învățământ, termenul a fost prelungit până la data de 28 octombrie.

- Ministerul Educației monitorizează permanent aplicarea prevederilor OUG 48/2002 și asigură suportul tehnic pentru inspectoratele școlare județene și unitățile de învățământ.

- La data de 1 noiembrie, Ministerul Educației va pune la dispoziția inspectoratelor școlare toate sumele necesare pentru a se efectua plățile către beneficiari", a transmis Sorin Cîmpeanu prin intermediul unui comunicat de presă.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Regele Charles al III-lea vinde o parte din caii răposatei suverane a Marii Britanii. Ce înseamnă acest lucru pentru Cas... Amendă mare pentru românii care nu vor să își monteze repartitoare. Ce sumă riscă cei care nu își instalează astfel de d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x