Antena Căutare

ANM a emis prognoza meteo până în iunie. 30 de grade în primul weekend de relaxare. Ploi, furtuni și răcire a vremii după 18 mai

Cum va fi vremea în weekendul 16-17 mai, primul în care românii vor putea ieși din casă? Meteorologii au publicat prognoza meteo până în iunie și anunță temperaturi de până la 30 de grade sâmbătă și duuminică. Începând cu 18, vremea se răcește și apar ploile și vijeliile.

ANM a emis prognoza meteo până în iunie. 30 de grade în primul weekend de relaxare. Ploi, furtuni și răcire a vremii după 18 mai
ANM a anunțat cum va fi vremea în weekendul 16-17 mai și până la finalul lunii

Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică prognoza pentru următoarele 4 săptămâni, până în 8 iunie. Temperaturile medii vor fi de 22-23 de grade Celsius până la finalul lunii mai.

Posibile ploi și furtuni, dar și o răcire temporară a vremii sunt anunțate în intervalele 12-15 mai, 18-20 mai, 26 mai și apoi din nou în 28-29 mai. În prima săptămână de vară, temperaturile maxime vor fi în medie de 25 de grade Celsius. Vor și câteva averse și furtuni.

Săptămâna 11-17 mai

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate, decât cele specifice acestei perioade, în regiunile sudice, vestice și sud-vestice, dar și ușor mai coborâte în extremitatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Citește și: De la 1 iunie se deschid terasele și cafenelele! Care vor fi prețurile pentru clienți

Săptămâna 18-24 mai

Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână în regiunile estice și nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Citește și: Document OFICIAL INSP: Au fost publicate măsurile de relaxare! Care sunt noile recomandări aplicate după 15 mai

Săptămâna 25-31 mai

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 1-8 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în toată țara.

Elena Mateescu, șefa ANM, un nou avertisment: ”Anul 2020 ar putea fi cel mai călduros an din istorie!” Cum va fi vremea ... Se strică vremea, în aproape toată țara. ANM anunță ploi torențiale, grindină și furtuni. Care sunt cele mai afectate zo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x