Antena Căutare

Ce se întâmplă cu timpii de așteptare de la metrou. Metrorex anunță schimbări ale intervalelor de succedare a trenurilor

Metrorex vine cu vești bune pentru călătorii din București, care au avut parte de aglomerații infernale în ultimele săptămâni. Timpii de așteptare a trenurilor de la metrou se vor reduce pe toate magistralele.

Metrou venind în stație
Metrorex anunţă că s-au redus timpii de aşteptare la metrou | Shutterstock

După o perioadă în care trenurile de metrou nu au circulat la capacitate completă din cauza datoriilor pe care Metrorex le are la firma de mentenanță, compania anunță că situația se va ameliora.

Metrorex a emis un comunicat în care a explicat care va fi timpul de așteptare al trenului de metrou pentru fiecare magistrală în parte.

Citește și: Motivul pentru care metroul încetinește între stațiile Piața Romană și Piața Victoriei în această perioadă. Explicațiile Metrorex

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cât vor aștepta călătorii trenurile de metrou. Anunțul Metrorex

„Metrorex anunță că s-au redus timpii de așteptare la metrou iar intervalele de succedare a trenurilor se micșorează. Circulația trenurilor de metrou se desfășoară astfel:

Magistrala 1: 7 –8 minute

Magistrala 2: 4 minute

Magistrala 3:7-8 minute

Magistrala 4: 7 minute

Magistrala 5: 6 minute (12 minute relația Romancierilor – Valea Ialomiței/ Râul Doamnei)

Citește și: Jador și Bogdan Mocanu au renunțat la bolizii de lux. Cei doi au fost surprinși la metrou, iar imaginile au ajuns virale

Totodată activitățile de curățenie a trenurilor de metrou vor fi reluate gradual de către prestatorul de servicii de mentenanță și salubritate.

De asemenea, Metrorex subliniază că ”reluarea activităţilor de revizii şi de curăţenie vine pe fondul alocării de către Metrorex, cu sprijinul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, a sumelor de bani necesare pentru desfăşurarea optimă a activităţii de transport cu metroul, ca urmare a rectificării bugetului de stat pe anul 2022”.

Citește și: David Popovici e dublu campion mondial la natație, dar merge cu metroul. Imaginea anului cu băiatul de aur al sportului românesc

În lunile iulie și august circulaţia la metrou s-a desfăşurat cu mai puţine trenuri în loc de 57, cât este prevăzut în graficul aprobat. Creşterea timpilor de aşteptare în staţii a fost determinată de diminuarea serviciilor de mentenanţă şi salubritate prestate de Alstom Transport SA, firma cu care Metrorex are un contract în vigoare.

Compania franceză Alstom anunţa încă din luna iunie că ia în considerare suspendarea progresivă a serviciilor de mentenanţă a flotei de metrou în luna iulie, dacă Metrorex nu achită facturile restante, a căror valoare totală era la acel moment echivalentă unui an de servicii prestate.

Staţii de metrou bucureştene au fost transformate de tineri artişti în galerie de artă subterană

Paisprezece artişti din noua generaţie au pictat, voluntar, mai multe staţii de metrou din Bucureşti. Galeria este alcătuită deopotrivă din lucrări permanente şi lucrări temporare.

Gândit şi creat special pentru metroul bucureştean, „Oraşul M” este un proiect dedicat artelor vizuale, născut din dorinţa de a valorifica spaţiile urbane subterane, prin facilitarea dialogului între artişti şi publicul călător aflat în tranzit.

La staţia de metrou Piaţa Romană, muralele realizate sunt creaţii ale Atoma, Alexa Lincu, Ionela Drăghici, Andrei Felea, Raluca Macovei, Maria-Livia Onete, Dumitriţa Răzlog, Mimi Pleşoianu, Alex Antonescu, Cosmina-Ionela Sandu, potrivit news.ro.

Alertă meteo! Ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată în toată țara. Ce zone sunt vizate de cod roșu... Prognoza meteo 3 septembrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x