Antena Căutare

Schimbare bruscă a vremii începând cu 15 ianuarie 2024. Ce maxime se vor înregistra săptămâna aceasta în toată România

Se schimbă vremea în săptămâna 15 ianuarie 2024- 21 ianuarie 2024. Descoperă ce temperaturi se vor înregistra în perioada următoare.

femeie care se bucura Galerie
Se schimbă vremea în săptămâna 15 ianuarie 2024- 21 ianuarie 2024. Descoperă ce temperaturi se vor înregistra în perioada următoare. | Shutterstock.com

În săptămâna 15- 21 ianuarie 2024, se schimbă radical vremea. După gerul care a lovit România în ultima perioadă, meteorologul Alina Șerban de la Administrația Națională de Meteorologie anunță că temperaturile vor crește.

Citește și: Vremea se schimbă! Temperaturi ridicate, după iarnă în toată regula. Când se încălzește

Schimbare bruscă a vremii începând cu 15 ianuarie 2024. Ce maxime se vor înregistra în săptămâna aceasta

În intervalul 15- 21 ianuarie 2024, temperaturile maxime vor atinge valori neobișnuite pentru această perioadă. Conform specialistului de la ANM, maximele vor varia între 9 și 11 grade Celsius, depășind cu mult normele climatice obișnuite pentru această perioadă.

Vor exista varianții termice în perioada următoare, însă temperaturile rămân pozitive. Precipitațile vor lipsi din majoritatea regiunilor țării, lucru care contribuie la îmbunătățirea vremii.

Meteorologul Alina Șerban de la Administrația Națională de Meteorologie aduce vești îmbucurătoare despre evoluția temperaturilor în săptămâna 15- 21 ianuarie 2024.

”Se va încălzi treptat în zilele următoare. Această încălzire se va resimți în mod deosebit la temperaturile din timpul zilei, care vor deveni, ușor, ușor, pozitive în toate regiunile. Ne așteptăm în prima jumătate a săptămânii să avem temperaturi maxime, în marea lor majoritate, între 1 și 5, 6, poate chiar 7 grade.

Citește și: Avertisment ANM de ultimă oră! Vremea devine geroasă și vor fi chiar și -21 de grade! Ce anunță meteorologii

Temperaturile minime - chiar dacă vor crește și nu vor mai atinge pragul gerului, adică valori de -10 grade, doar în mod deosebit în estul Transilvaniei - se vor menține negative la nivelul întregii țări, în mare parte din săptămâna viitoare. În condițiile în care, sistemele noroase vor traversa țara noastră de la vest către est, luni cel mai probabil, și va aduce precipitații, de data aceasta, mai amestecate.

Sub formă de ninsoare în vest, nord, centru, iar în partea de sud și de sud- vest a teritoriului vor fi sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare.”, a declarat Meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN.

Prognoza meteo în București pentru săptămâna 15 ianuarie- 21 ianuarie 2024

”În Capitală, la fel, vorbim de o vreme în ușoară încălzire, astfel că temperaturile maxime la amiază vor fi ușor pozitive, 2, 3, 4 grade. Minimele se vor menține negative, până spre -4, -5 grade.

Și în Capitală vor apărea precipitații, cel mai probabil la începutul săptămânii și foarte probabil, amestecate, așa cum spuneam.

Ziua precipitații lichide, noaptea, de luni spre marți, mai apare lapoviță sau ninsoare, fără depunere de strat de zăpadă. Mare atenție la polei”, a spus meteorologul ANM.

Citește și: Se închid școlile în mai multe județe din cauza vremii. Ce zone sunt cel mai afectate. Ninsorile și gerul au pus stăpânire pe țară

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo 15 ianuarie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 16 ianuarie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x