Antena Căutare

71 de zile singur pe apă, a supraviețuit consumând carne de la garniță. Sorin Drugan: ”În tot acest timp am mâncat friptură de mistreț și brânză din Dobrogea”

Sorin Drugan, deținătorul recordului național la navigație solitară, a traversat în 71 de zile Oceanul Atlantic, din Gibraltar până în Marea Galante, Guadeloupe.

Navigatorul Sorin Drugan, care a stabilit un nou record naţional, cea mai lungă perioadă de navigaţie în solitar şi fără oprire, traversând în 71 de zile Oceanul Atlantic, din Gibraltar până în Guadeloupe, revine marţi în ţară.

Plecat din Gibraltar în 2 decembrie 2017, Drugan a parcurs singur pe velierul său peste 4.000 de mile marine până în data de 10 februarie 2018, când a atins din nou ţărmul, în Marie Galante, Guadeloupe.

„În epoca în care totul se face în viteză, iar tehnologia ia locul naturii, am ales să traversez oceanul Atlantic cu o ambarcaţiune cu vele, cu dotări minime. A fost un manifest de reîntoarcere la natură, la ceea ce este simplu, dar profund, la valori pe lângă care trecem în goana după aparenta performanţă.

Nu a fost deloc uşor. Oceanul a vrut parcă să îmi demonstreze că locul omului modern este „la căldurică”. Când eram în apropierea Insulelor Canare am avut condiţii meteo vitrege şi toate sfaturile au fost să mă adăpostesc. Dar am ales să merg înainte, încet şi sigur, şi am dovedit că se poate”, povesteşte Sorin Drugan.

El este şi primul şi deocamdată singurul navigator român care a realizat traversarea solitară a Mării Negre, de la Constanţa la Batumi (Georgia) şi înapoi, în 2004. Visul căpitanului este însă "Circumterra", înconjurul lumii pe apă, solitar şi fără escală, pe un traseu omologat.

Câinele Ramonei și-a luat un binemeritat concediu! A plecat în vacanță. Forțat! Unde se relaxează... POSTUL PAȘTELUI 2018. Părintele Visarion Alexa: ”Dacă nu putem să ținem post la mâncare, măcar să nu ne mâncăm unul pe a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x