Băiatul ei a ars de viu în sediul Poliţiei Transporturi Feroviare din Gara de Nord. Doi ani mai târziu, familia nu știe unde este înmormântat Daniel

Vrea dreptate pentru fiul care s-a stins, după ce ar fi fost incendiat în subsolul sediului Poliţiei Transporturi Feroviare din Gara de Nord! Mama băiatului nu mai are linişte, de când copilul ei nu mai e în viaţă.

acces direct, gara de nord, incendiat

Vrea dreptate pentru fiul care s-a stins, după ce ar fi fost incendiat în subsolul sediului Poliţiei Transporturi Feroviare din Gara de Nord! Mama băiatului nu mai are linişte, de când copilul ei nu mai e în viaţă. Femeia susţine că moartea băiatului ar fi fost ascunsă de întreaga familie, ba chiar, nu ar fi aflat, nici până în ziua de azi, dacă trupul fiului pe care ea l-a născut a fost incinerat, după moarte, sau îngropat în vreun cimitir din Bucureşti.

Acuzaţii fără precedent! Mama Mihaela îşi plânge fiul care s-ar fi stins din viaţă în chinuri de neimaginat! Totul s-ar fi întâmplat acum mai puţin de doi ani, chiar în subsolul Poliţiei Feroviare de la Gara de Nord. O ştire care a zguduit atunci întreaga ţară!

În acel moment, se ştia că izbucnise un incediu care făcuse o victimă: un băiat de 22 de ani. Acesta a fost scos pe braţe, inconştient, iar la mână, ar fi avut semnele încătuşării. Tânărul ar fi fost prizonier în subsolul poliţiei Transporturi Feroviare. Iar atunci când pompierii l-ar fi găsit, cu o mână prinsă în cătuşe de o ţeavă din încăpere, ar fi fost nevoiţi, mai întâi, să taie lanţul pentru a putea scoate victima din flăcări. Victima cu arsuri grave pe 70% din suprafaţa corpului.

Ar fi ameninţat că sparge geamurile instituţiei, spuneau, pentru Observator, surse din anchetă. Mama lui însă are o cu totul altă variantă.

„Avea o nevastă la spital, după care poliția l-a prins pe peronul gării, băut, și l-a legat de caloriferul din subsolul gării și l-ar fi bătut acolo, l-ar fi legat acolo. L-a văzut puțin băut de bucurie că are și el o fetiță. L-a legat de țeava caloriferului de mâini și de picioare, cum era să-și dea singur foc?!”, povestește Mihaela Munteanu, mama băiatului ars.

În vara lui 2017 însă, potrivit Observator, se ştia că poliţiştii ar fi greşit la percheziţia corporală şi nu i-ar fi găsit chibritul pe care ulterior, tânărul l-ar fi folosit pentru incendiere.

„Când am intrat, era mult fum. Mi-am rupt cămaşa de pe mine, am udat-o cu apă şi am încercat să-l salvez. Nu am putut. Sunt ars pe faţă şi pe mâini”, a declarat, la acea vreme, polițistul care a intervenit.

Pompierii au reuşit să-l scoată într-un final din clădire, dar, din nefericire, tânărul a murit la scurt timp după cumplitul incendiu. O veste pe care familia ar fi aflat-o mult mai târziu.

Trei luni mai târziu, familia a aflat că Daniel a murit. El era tânărul găsit în subsolul clădirii de la Gara de Nord.

„Mi se înfurnica inima în mine. Mâine, poimâine făcea 24 de ani. Am pierdut-o pe mama, pe tata, bărbatul și pe el?!”, a spus femeia.

Dureros e pentru mama Mihaela şi faptul că nu are unde să-i aprindă o lumânare fiului. Nici până în ziua de azi, familia nu ar fi aflat unde a fost înmormântat Daniel.

„Până să ajung eu, l-a ținut 10 zile la IML și după aceea l-a îngropat, dar de ce? Trebuia să ne anunțe pe noi. În timpul în care a stat în spital, trebuia să mă cheme pe mine sau pe o sora de-a lui, pe cine găsea sau anunța Primăria Pogoanele, că avea toate actele la el.

Trebuia să ne dea și nouă certificatul de deces, să știm și noi unde e cimitirul ca să luam și noi pamant să îl aduc la bărbată-miu să-i fac și eu lui soroacele.”

Ce s-a întâmplat însă în subsolul clădirii, rămâne un mister. La vremea respectivă, poliţia declara:

„Se efectuează cercetări, verificări, pentru a se stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările producerii acestui incident. Totodată fac precizarea că şeful poliţiei române a dispus verificări interne, la nivelul biroului de Poliţie Transporturi Feroviare Gara de Nord.”

Acum, mama băiatului nu vrea decât să afle adevărul. Este convinsă că întreg cazul a fost mușamalizat: „Dacă i-au legat mâinile de spate, ppuneti dumneavoastră cum era să-și dea el singur foc?!”

Ultimele știri