Antena Căutare

Ajut eu! Elisa Popovici, o poveste emoționantă despre dragostea de folclor. Ce vis a avut micuța de 11 ani

Elisa Popovici are 11 ani, s-a născut în Alpi, iubește muzica și folclorul și vrea să ducă tradiția mai departe. Copila și-a înscris singură povestea pe platforma Ajut eu! și și-a spus cea mai mare dorință din prezent: să o întâlnească pe Delia.

Elisa s-a născut în Italia și a venit în România la vârsta de 6 ani, când părinții ei au rămas fără loc de muncă pe meleagurile italiene. Primul cuvânt pe care l-a învățat în limba română a fost „inimă” și s-a îndrăgostit de muzica populară românească. Unele pasiuni se nasc din senin, fără vreo explicație sau motiv. Așa este iubirea Elisei pentru România – o țară pe care, până la șase ani, a cunoscut-o numai din poveștile părinților.

Pentru Elisa, muzica populară a fost o chemare pe care a știut că trebuie să o urmeze, cu prețul de a pleca pentru a doua oară de acasă – de data aceasta, din Balș, în București, la Colegiul Dinu Lipatti.

Tradiția din inima unei fetițe

„M-am născut în Italia, în munții Alpi. Am stat șase ani, iar apoi părinții mei, din cauză că n-au mai avut bani și n-au mai avut muncă, m-am mutat în România. Folclorul este ceva ce ar trebui să apreciem toți, nu doar unii copii. Ar trebui să apreciem toți oamenii din România. Chiar dacă unii nu apreciază folclorul, pentru mine folclorul înseamnă foarte mult.

Elisa Popovici a venit în platoul galei Ajut eu! și a emoționat-o până la lacrimi cu povestea ei pe prezentatoarea Alessandra Stoicescu.

Cântăreața de muzică populară Laura Lavric a realizat un moment de roast la iUmor, dedicat Elisei Popovici.

„Mie la început când am venit în România nu mi-a plăcut folclorul, apoi vedeam la televizor atâtea stele ale Românei care cântau folclor, care erau îmbrăcate așa ca mine”, a spus Elisa.

Elisa le-a cunoscut pe Delia și pe Laura Lavric

Mihai Morar și Alessandra Stoicescu au fost profund impresionați de patriotismul copilei care s-a născut departe de țară: „Cu două zile înainte de Ziua României, o fetiță născută în Alpi ne dă o lecție”, a spus Mihai Morar.

Citeșite și: Laura Lavric, moment de stand-up comedy în fața juraților iUmor. Artista a îndeplinit dorința Elisei Popovici în gala Ajut eu!

Dorința de a o întâlni pe Delia s-a îndeplinit. Cele două au pășit împreună în platoul iUmor și au vorbit despre pasiunea de a cânta: „Eu cânt la nai, tu cânți la flaut și amândouă cu vocea”, i-a spus Elisa Deliei.

De asemenea, tânăra Elisa a avut ocazia de a o cunoaște și pe Laura Lavric, care a venit în platoul galei Ajut eu! Cele două cântărețe au interpretat împreună o melodie oltenească: „Mărie și Mărioară”.

Citește și: Întâlnire emoționantă între Delia și Elisa Popovici, o fetiță îndrăgostită de folclor: „Mi-a venit să plâng”

Ajut eu! 2020. Jurații Te cunosc de undeva, transformări frumoase pentru a îndeplini dorințe... Laura Lavric, moment de stand-up comedy în fața juraților iUmor. Artista a îndeplinit dorința Elisei Popovici în gala Aj...

Fie că ești persoana care vrea să-i fie îndeplinită o dorință sau că știi pe cineva care are o dorință, Ajuteu.ro este platforma unde dorințele devin realitate. Alege una dintre cele două variante și urmează pașii de înscriere, iar noi o să ne ocupăm de restul.

Video Școala care schimbă destine Școala care schimbă destine Vineri, 23.12.2022, 12:23
Video recomandate
Lasă-mă, îmi place! Camera 609 | Sezonul 1, episodul 9, 22 septembrie 2023. Eva, în lacrimi după ce Diana și-a făcut apariția în ziua logodnei cu Victor: Îmi pare rău că a aflat așa!
Lasă-mă, îmi place! Camera 609 | Sezonul 1, episodul 9, 22 septembrie 2023. Eva, în lacrimi după ce Diana și-a făcut apariția în ziua logodnei cu Victor: Îmi pare rău că a aflat așa! Vineri, 22.09.2023, 20:45
A fost ziua dorinţelor împlinite la Antena 1. Gala-maraton Ajut eu!, lider incontestabil de audienţă

A fost ziua dorinţelor împlinite la Antena 1. Gala-maraton Ajut eu!, lider incontestabil de audienţă

Gala-maraton Ajut eu! a revenit ieri, în zi de sărbătoare, cu o nouă ediţie care le dă șansă românilor de pretutindeni să schimbe destine şi să trăiască din nou emoţia binelui.

Luni, 30.11.2020, 10:50
Întâlnire între Bontea și Fodor la licitația de mâncare pentru cazul Tudoriței: „Am venit la tăticu` la serviciu”

Întâlnire între Bontea și Fodor la licitația de mâncare pentru cazul Tudoriței: „Am venit la tăticu` la serviciu”

11 vedete au venit de ziua Antenei să liciteze pentru farfuriile senzaționale create de chefii Dumitrescu, Scărlătesci și Bontea. Banii licitați s-au îndreptat către Tudorița, o mamă cu o poveste emoționantă, prezentă în gala Ajut eu!

Duminica, 29.11.2020, 19:21
Ajut eu! Gina Pistol a plâns în hohote în fața chefilor, emoționată de povestea Tudoriței. Vedetele au licitat pentru farfurii

Ajut eu! Gina Pistol a plâns în hohote în fața chefilor, emoționată de povestea Tudoriței. Vedetele au licitat pentru farfurii

Chefii Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea au gătit farfurii senzaționale pe care le-au scos la licitație, cu scopul de a veni în ajutorul Tudoriței, o femeie care are o poveste de viață dramatică și care își dorește să facă o școală de bucătărie. Cazul său a fost adus în prim-plan în gala Ajut eu!

Duminica, 29.11.2020, 18:07
Ajut eu! 2020. Tudorița Barbu, povestea unei femei care atunci când a fost jos, a luptat cel mai tare pentru viața ei

Ajut eu! 2020. Tudorița Barbu, povestea unei femei care atunci când a fost jos, a luptat cel mai tare pentru viața ei

Tudorița Barbu este o femeie cu o poveste de viață impresionantă. Acesta a fost nevoită ca la 15 ani să să descurce singură, după ce a rămas fără cei dragi.

Duminica, 29.11.2020, 18:07
x