Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Delia, Ștefan Bănică și Loredana au donat peste 37.000 de euro, la teledonul Români Împreună, organizat de trustul Intact

Vedetele Antenei 1, Delia, Ștefan Bănică și Loredana, au donat sume importante de bani la teledonul Români Împreună, organizat duminica trecută de trustul Intact, în vederea strângerii de fonduri pentru utilarea secţiilor ATI cu echipamente și aparaturã medicalã. Cele trei vedete au donat împreună peste 37.000 de euro şi au susţinut şi mini-recitaluri live, din propriile case.

Delia, Ștefan Bănică și Loredana au donat peste 37.000 de euro, la teledonul Români Împreună, organizat de trustul Intact

Teledonul Români Împreunã, care a fost transmis în direct, simultan, pe 5 canale tv, Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV si Antena 3, a adunat, doar pânã acum, cu ajutorul a zeci de mii de români, oameni simpli, vedete, dar şi companii româneşti sau multinaţionale peste 4 milioane de Euro, bani ce vor fi folosiți pentru achiziționarea de aparatură medicală pentru terapie intensivă și echipamente de protecție împotriva virusului Covid 19 şi suma nu se opreşte aici.

„Am spus-o mereu, fraților, depindem unul de celălalt. Chiar dacă oamenii aceștia în halate albe sunt în rândul întâi și își riscă sănătatea lor și a familiilor lor pentru noi, și noi, ceilalți, putem ajuta. Indiferent că donezi ceva, că trimiți ceva, că ai un gând bun, totul contează. Banii noștri se vor duce acolo unde este nevoie, în prima linie, pentru echipamente de protecție pentru doctori și personalul medical. Pentru că fără ajutorul lor nu putem merge mai departe”, a spus Ștefan Bănică. Artistul a donat în cadrul teledonului suma de 10.000 de euro.

Fundația Dan Voiculescu a dotat Spitalul Fundeni cu unități mobile de triaj pentru pacienții suspecți de coronavirus

Delia, Ștefan Bănică și Loredana au donat peste 37.000 de euro,  la teledonul Români Împreună, organizat de trustul Intact

„Mă bucur că ajutăm fiecare cu ce putem ca să învingem în acest război cu un dușman invizibil care are atâta forță de distrugere. Eu cred că binele va învinge și, chiar dacă sunt atâtea vești triste care ne bombardează în fiecare secundă, că speranța nu trebuie să dispară. Sunt convinsă că împreună vom reuși. Vreau să fac și eu o mică donație, suma de 10.000 de lei spitalului din Onești, unde m-am născut”, a spus Loredana.

Delia, Ștefan Bănică și Loredana au donat peste 37.000 de euro,  la teledonul Români Împreună, organizat de trustul Intact

De când a început problema asta, am donat în repetate rânduri, eu și soțul meu, dar vreau să donăm și azi, prin intermediul vostru. Așadar, donăm 25.000 de euro, din partea mea și a soțului meu, Răzvan, a spus Delia.

Teledonul Români Împreună, organizat de trustul Intact, a strâns până în prezent 2.627.219 euro.

„Din aceastã sumã, 1.809.000 euro sunt deja alocaţi pentru 60 de ventilatoare şi pentru douã staţii ATI”, a declarat Alessandra Stoicescu, una dintre gazdele Teledonului Români Împreunã şi Preşedintele Fundaţiei Mereu Aproape.

Solidaritatea salvează România. Peste patru milioane de euro s-au strâns în cadrul teledonului organizat de Antena Group. Iată cum vor fi folosiți banii

Până în acest moment, a fost perfectat contractul pentru cumpãrarea a 30 de aparate de ventilaţie, destinate cazurilor grave de Covid 19, aparate ce pot fi folosite atât pentru adulţi, cât şi pentru copii și urmeazã sã fie fãcutã plata pentru alte 30 de ventilatoare de înaltã performanţã.

Delia, Ștefan Bănică și Loredana au donat peste 37.000 de euro,  la teledonul Români Împreună, organizat de trustul Intact

De asemenea, Fundaţia Mereu Aproape a semnat contractele cu cinci producãtori şi a plãtit avansul pentru achiziţionarea a douã staţii ATI complet utilate. Una dintre acestea va ajunge la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, iar cea de-a doua la Spitalul de Urgenţã din Timişoara. Componente ale acestor staţii, printre care dispozitive medicale complexe şi complete, care conţin şi pat multifunctional, dar şi ventilatoare au fost deja trimise cãtre cele douã spitale.

De asemenea, 10.000 de mãşti, 2.000 de viziere de protecţie şi 1.000 de teste rapide vor ajunge zilele acestea la Institutul C.C. Iliescu din Bucureşti, la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova şi la Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean Suceava, toate acestea fiind donate Fundaţiei Mereu Aproape de cãtre Mihail Lala, fondatorul Lamda Capital.

Miercuri au fost semnate şi contractele cu cei doi furnizori români de echipamente de protecţie şi a fost plãtit avansul. 48.000 de mãşti vor ajunge joi dimineaţa la Spitalul Judeţean din Suceava. Tot joi, spre Spitalul Judeţean din Deva şi cel din Botoşani vor fi livrate câte 25.000 de mãşti. În total, în acest moment, Fundaţia Mereu Aproape poate spune cã asigurã în zilele ce urmeazã 350.000 de mãşti, 250.000 de halate şi 20.000 de combinezoane.

Cei care vor sã ajute o pot face în continuare, pânã pe 5 aprilie, donând Fundației Mereu Aproape cu cardul, prin transfer bancar în conturile RO86BTRL000AJUTEU8848RON și RO32BTRL000AJUTEU8848EUR (Swift BTRLRO22) deschise la Banca Transilvania, cu cardul on line sau paypall pe site-ul www.ajuteu.ro sau prin SMS de 2 Euro la numărul 8848.

În fiecare zi, în cadrul Observatorului 19 de la Antena 1, Alessandra Stoicescu va prezenta toate achiziţiile fãcute.

Fie că ești persoana care vrea să-i fie îndeplinită o dorință sau că știi pe cineva care are o dorință, Ajuteu.ro este platforma unde dorințele devin realitate. Alege una dintre cele două variante și urmează pașii de înscriere, iar noi o să ne ocupăm de restul.

Video