Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Strigăt de ajutor al medicilor români. Trustul Intact răspunde nevoilor, în urma teledonului: Echipamentele ajung la destinație din 6 aprilie

Nu mai puțin de 2.627.219 euro au fost strânși în cadrul teledonului organizat de Antena Group. Din această sumă, un milion opt sute nouă mii sunt deja alocați pentru 60 de ventilatoare și pentru două stații ATI.

Astăzi a fost perfectat contractul pentru cumpărarea a 30 de aparate de ventilație destinate cazurilor covid-19 grave. Aparate pe care medicii din secțiile de terapie intensivă le pot folosi atât pentru adulți cât și pentru copii. Azi a fost facturată plata pentru alte 30 de ventilatoare de înaltă performanță.

Mai mult de atât, Fundația Mereu Aproape a semnat deja contractele cu cinci producători și a plătit avansul pentru achiziționarea a două stații ATI. Una va ajunge la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova, iar a doua la Spitalul de Urgență din Timișoara. De altfel, componente din aceste stații - care sunt niște dispozitive medicale complexe și complete și care contin, printre multe altele, și pat multifuncțional, dar și ventilatoare - au trimis deja primele componente către cele două spitale.

„Români Împreună”. Fundația Mereu Aproape a semnat contracte pentru 60 de ventilatoare și două stații ATI, în urma teledonului

De asemenea, zece mii de măști, două mii de viziere de protecție și o mie de teste rapide vor ajunge miercuri și joi la Institutul CC Iliescu din Capitală, la Spitalul de Boli Infețioase Craiova și la Sectia Neonatologie din Spitalul Județean Suceava, toate acestea donate fundației Mereu Aproape de fondatorul Lamda Capital.

De restul discutăm deja cu doua firme românești care produc măști și echipamente de protecție. Acestea vor ajunge la destinație începând din 6 aprilie.

„Români Împreună. Donează! Salvează”. Peste 2,6 milioane de euro donate de oameni simpli, vedete și companii

SPECIFICAȚII TEHNICE

STAȚIE ATI (două)
1. Consolă cu 3 Seringi automate și 1 Infuzomat
2. Monitor funcții vitale terapie intensivă (EKS, tensiune arterială nonivazivă, tensiune arterială invazivă, SPO2, temperatură)
3. Sistem încălzire pacient prin pătură cu flux de aer
4. Trolley pat terapie intensivă
5. Ventilator mecanic de înaltă performanță
6. Laringoscop
7. Pat de terapie intensivă
8. Sistem de transfer/translație pliabil pentru pacient
Cost TOTAL 130.968 EURO cu TVA inclus

VENTILATOR, 60 de bucăți
Aparate de ventilație Bellavista 1000 cu frecvență înaltă, 30 DE BUCĂȚI
Cost 772.887 EURO cu TVA inclus

Ventilator mecanic de înaltă performanță Puritan Bennett 980, 30 DE BUCĂȚI
Cost 905.370 EURO cu TVA inclus

Fie că ești persoana care vrea să-i fie îndeplinită o dorință sau că știi pe cineva care are o dorință, Ajuteu.ro este platforma unde dorințele devin realitate. Alege una dintre cele două variante și urmează pașii de înscriere, iar noi o să ne ocupăm de restul.