"Băi, e africancă și e frumoasă rău!" Edna, mulatra adoptată de România, le-a dat chefilor să mănânce pește cu fasole și banane
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au fost extrem de surprinși, în cea de-a zecea ediție din sezonul 6, de o rețetă exotică ce are la bază o combinație între pește, fasole și platană, un soi de banană verde, cu o textură aparte.
Publicat: Marti, 27 Noiembrie 2018, 20:33 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:02Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au fost extrem de surprinși, în cea de-a zecea ediție din sezonul 6, de o rețetă exotică ce are la bază o combinație între pește, fasole și platană, un soi de banană verde, cu o textură aparte.
Ea este Edna Bahu, mulatră, dar adoptată de România, căci la cei 25 de ani este studentă în țara noastră, în Capitală, la Facultatea de Inginerie. Deși i-a fost greu să învețe limba română, Edna a adorat România din prima clipă. "Atunci când am văzut prima dată zăpada am fost fascinată. Am știut că vreau să rămân aici cât mai mult", povestește concurenta.
Mufete, așa se numește preparatul tradițional din Angola pe care Edna Bahu l-a preparat spre a fi degustat de către cei trei jurați. Această rețetă africană pe care a învățat-o de la mama sa, bucătăreasă, este foarte populară în Africa, fiind pregătită la fiecare eveniment special.
Odată ajunse farfuriile în fața chefilor, cei trei n-au reușit să deslușească specificul preparatului ce redă gusturile și mirodeniile unei zone cu totul și cu totul diferite. După ce le-a explicat, chefii s-au lămurit și... și le-a cam plăcut!