Epilare: mituri și adevăruri despre epilarea cu ceară
Epilarea cu ceară la salon sau acasă este o metodă eficientă și simplă de a înlătura părul nedorit, însă circulă numeroase mituri despre epilarea cu ceară, unele având o bază reală, altele mai puțin. Iată care sunt acestea
Publicat: Miercuri, 05 Iunie 2019, 13:36 | Actualizat: Miercuri, 05 Iunie 2019, 14:04Epilarea cu ceară la salon sau acasă este o metodă eficientă și simplă de a înlătura părul nedorit, însă circulă numeroase mituri despre epilarea cu ceară, unele având o bază reală, altele mai puțin. Iată care sunt acestea
Pentru că sezonul estival 2019 a început, trebuie să ne aranjăm pentru plajă. Pielea noastră are nevoie de îngrijire, protecție și pregătire înainte de a merge la plajă. Epilarea cu ceară la salon sau acasă este o metodă eficientă și simplă de a înlătura părul nedorit
Multe femei încearcă să evite epilarea cu ceară pentru că ”legenda” spune că este foarte dureroasă. Pentru a evita aceasta metodă, unele femei apelează la epilarea cu lama de ras, epilatorul electric, crema depilatoare sau epilarea definitivă cu laserul.
Epilare – Mituri și adevăruri despre epilarea cu ceară
Lungimea firului de păr
Dacă ai decis să încerci epilarea cu ceară, atunci înainte de a merge la salon trebuie să lași părul să crească până la minimum 5 mm și 2 mm pentru zona pubiană. După epilare, efectul de piele catifelată va dura până la 2 săptămâni, iar lungimea firului de păr nu va depăși 0.5 mm. Astfel, procesul de creștere al părului va fi diminuat.
Fir de păr mai gros și mai rezistent?
Există un mit care spune cum că epilarea cu ceară face ca firul de păr să fie gros și mai rezistent. Acesta este un mit fals. De multe ori auzim acest lucru însă cel mai probabil persoanele care au lansat acest zvon obişnuiau să folosească lama de ras. Epilarea cu ceară îndepărtează părul din rădăcina iar rezultatul nu are cum să fie altul decât un fir de păr mai moale, iar cu cât şedinţele de epilare sunt mai dese cu atât firul de păr va creşte mai greu.
Analgezice pentru epilare cu ceară?
Circulă anumite zvonuri conform cărora ar trebui evitată administrarea de analgezice înainte de epilarea cu ceară deoarece acestea pot provoca reacţii alergice. Însă lucrurile stau exact pe dos: administrarea de analgezice este chiar indicată deoarece ingredientele din acestea pot minimiza disconfortul din timpul sesiunii de epilat şi durerea va fi mult mai uşor de suportat.
Ceea ce ar trebui într-adevăr să eviţi sunt produsele pe bază de cafeină, cum sunt: cafeaua, băuturile răcoritoare sau energizantele, care pot sensibiliza nervii de la nivelul epidermei şi fac din epilat o procedură asemănătoare torturii medievale.
Iritarea pielii și roșeață?
Și acesta este un mit fals întrucât nu e adevărat pentru toate femeile care folosesc această metodă de epilare. Unele persoane cu pielea sensibilă se pot confrunta cu o uşoară înroşire a zonei epilate şi eventual cu iritaţii în primele zile. Însă acestea sunt reacţii normale şi vor dispărea în câteva ore sau cel târziu în ziua următoare. Totuşi, pentru a grăbi procesul de vindecare a pielii este indicat să eviţi sauna, băile fierbinţi sau saloanele de bronzat şi să exfoliezi zona epilată în mod regulat, pentru a preveni creşterea firelor de păr crescute pe sub piele care pot duce la iritaţii şi o piele inestetică.
Schimbarea culorii pielii
Epilarea cu ceară nu va schimba culoarea pielii tale. Multe femei se tem că procedeul de smulgere a firului de păr va determina o depigmentare a pielii însă acest lucru este complet fals. Cu toate astea, este recomandat ca, dacă te expui la soare după epilare, să masezi zona cu cremă de protecţie solară pentru a preveni atât iritaţiile cât şi o posibilă schimbare a tonului pielii. n loc să îţi faci griji că ceara ţi-ar putea schimba culoarea pielii, ar trebui să fii mai prudentă cu mersul la saloanele de bronzat.
Citește și:
Unde gasesti cel mai bun salon de epilare definitiva din Bucuresti
Tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă
8 reguli pentru o epilare reușită cu ceară
Sursă foto: fetecustil.ro