Antena

(P) Cel mai mare campus din România, cu multiple facilități, te așteaptă la Politehnica București

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București a dezvoltat un ecosistem educațional unic în România, care le oferă studenților săi toate facilitățile necesare pentru a se forma și dezvolta, pe toate planurile, de la consiliere în carieră la expunere internațională, dar și nenumărate modalități de petrecere a timpului liber.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 14 Noiembrie 2023, 13:20 | Actualizat: Marti, 14 Noiembrie 2023, 14:00
Descoperă tot ce trebuie să afli despre campusul de la Politehnica București

Cel mai mare campus din România găzduiește 68 de centre de cercetare și 80 de laboratoare dotate cu tehnologii de ultimă generație, 30 de cămine, cantine, o bibliotecă universitară modernă, săli de sport și un club sportiv, cabinete medicale, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, servicii de plasare a forței de muncă (PoliJobs), Centrul de Antreprenoriat UPBizz. Astfel, într-o etapă esențială pentru formarea tinerilor, Politehnica București a reușit să creeze un mediu efervescent care încurajează dezvoltarea pe toate planurile.

Un ecosistem educațional unic în România

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră lucrează de peste 10 ani cu generații întregi de studenți și absolvenți, oferind ghidare în privința integrării profesionale și orientării în carieră prin dezvoltarea și exersarea competențelor „soft skills”. În cadrul acestuia sunt oferite servicii de consiliere psihologică, consiliere în carieră, consiliere educațională și evaluare psihologică computerizată.

POLI Jobs asigură servicii de plasare a forţei de muncă, fiind prima inițiativă de acest fel a unei universități din România. Serviciile POLIJobs, oferite gratuit studenților și absolvenților instituției, au fost lansate ca urmare a identificării unei nevoi în rândul studenţilor, aceea de a li se facilita legătura cu piaţa muncii la nivel instituţional, dar şi pe fondul unei strânse legături care există între universitate şi mediul socio-economic. POLI Jobs își propune să asigure o inserţie cât mai adecvată a absolvenţilor pe piaţa muncii, ținând cont de specializarea lor şi de ofertele de muncă disponibile din partea companiilor.

Centrul de Antreprenoriat UPBizz are drept scop principal sprijinirea, dezvoltarea și încurajarea spiritului antreprenorial în rândul studenților și absolvenților. Prin activitatea acestuia, Politehnica București susține dezvoltarea mediului de afaceri și a studenților, contribuind la diversificarea pachetului educațional universitar prin evenimente de educație antreprenorială, mentorat și dezvoltare, precum și prezentarea surselor de finanțare disponibile pentru tinerii antreprenori.

Politehnica Bucureşti are o tradiţie de peste 20 de ani în promovarea dimensiunii europene, schimburilor de experienţă între studenţi şi încurajarea cooperării între instituţii academice din ţările participante. Erasmus Student Network (ESN) este cea mai mare organizație studențească cu caracter interdisciplinar din Uniunea Europeană, susținută de Comisia Europeană, prezentă și în România. ESN Poli susține activitatea Biroului Erasmus+ al universității prin ghidare și mentorat pentru studenți, alături de promovarea și informarea despre oportunitățile de mobilitate din cadrul programului ERASMUS+.

Oportunitățile experienței internaționale sunt date și de parteneriatul universității cu alianța de Universități Europene EELISA – „European Engineering Learning Innovation and Science Alliance”. EELISA este prima alianță a unui număr de nouă instituții de învățământ superior din diferite țări din Europa, cu misiunea de a transforma educația în inginerie și societatea prin definirea și implementarea unui model comun de inginer european, care să răspundă provocărilor sociale și să îmbine tehnologiile inteligente cu nevoile de dezvoltare durabilă, pentru ocuparea unor poziții de înaltă calificare într-un mediu paneuropean.

În această toamnă, Politehnica a inaugurat Casa Francofoniei în România, hub cultural regional în slujba oportunităților de mobilitate ale studenților și cercetătorilor francofoni. Casa Francofoniei reprezintă a doua astfel de structură din lume, face parte dintr-o rețea internațională de instituții si va întări poziția României în regiune – atât în termeni de educație, cât și în ceea ce privește expunerea internațională a țării noastre. România are astfel oportunitatea să le ofere cetățenilor din țară posibilitatea de a se dezvolta profesional prin educație de calitate, încurajând multilingvismul și diversitatea și, de asemenea, să atragă tineri francofoni talentați din întreaga lume. Casa Francofoniei va găzdui evenimente culturale și științifice menite să promoveze performanța și să sprijine tinerii studenți și cercetători.

Casa Francofoniei este localizată în campusul Politehnica București, în cadrul unui cămin nou dedicat studenților. Construcția acestuia face parte din strategia universității de dezvoltare și modernizare a Complexului Studențesc Regie, care își propune crearea unui mediu sustenabil și atractiv pentru experiențe studențești de calitate, cu toate atributele aferente: studiu, relaxare, socializare și organizarea de evenimente și festivități. Construită pe parcursul a doi ani, clădirea reprezintă un element de referință pentru complexul studențesc și împrejurimi. Cu o capacitate de 334 locuri de cazare amenajate la standarde de calitate moderne, o suprafață de 795 mp, construită pe un teren de 5730 mp, Casa Francofoniei oferă studenții francofoni acces la toate serviciile și spațiile publice de care dispune clădirea: săli de conferință și de lectură, bibliotecă, restaurant și spații verzi amenajate pentru timp liber și activități sportive.

Sălilor și terenurilor de sport li se adaugă Clubul Sportiv Universitar Știința București, reînființat în prima jumătate a anului 2010, care este afiliat la federațiile sportive de specialitate pentru divizii precum handbal, motociclism, șah, volei, baschet, bridge și kempo. Misiunea clubului este de a crea un program sportiv pentru studenți, recunoscut la nivel național și internațional, și este orientată spre o serie de valori transmise fiecărui membru: integritate, corectitudine, responsabilitate socială, performanță academică și sportivă.

Iată numai o parte dintre facilitățile prin care Politehnica București se asigură că rămâne un etalon al educației academice din România, oferindu-le cursanților săi cadrul complet și complex care să constituie o binemeritată rampă de lansare în cariera profesională, oriunde își doresc în lume.

Whatsapp LinkedIn
universitate politehnica
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera Power Couple România | Sezonul 2 e în AntenaPLAY! Vezi cum a început cea mai incitantă competiție a cuplurilor. Primele episoade sunt disponibile acum.
Stirile zilei Lamborghini Huracan, cu parbrizul crăpat şi doar 27.800 km la bord, scos la licitaţie pentru a treia oară. Preţul a fost redus la jumătate
Videoclipul zilei
Citește și
O studentă a renunțat la haine și s-a cățărat pe munte, unde s-a pozat în ipostaze fierbinți. La ce...
Chirii record în principalele orașe universitare. Cât a ajuns să coste o garsonieră sau un apartament...
Super Neatza, 24 mai 2022. Incendiu între stațiile de metrou Piața Română - Universitate
A început noul an universitar
Video recomandate
Video
Citește și
Stațiunea din România unde turiștii străini vin pentru distracție. Prețurile sunt destul de mici Catine.ro
Actrița Ludwika Paleta a primit amenințări din partea unor urmăritori. Vedeta a cerut ajutorul fanilor Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
VIDEO. El e bărbatul care a furat trei picioare amputate din Spitalul Cantacuzino. Mărturia medicului care a... Libertatea.ro
De ce vom fi evaluați mai devreme de agențiile de rating. Florin Cîțu: ”România nu mai este o... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Cum și-a sărbătorit Laura Cosoi ziua de naștere în Thailanda. Fiicele sale i-au pregătit o surpriză: „Mă... Elle
Mic dejun dulce sau sărat - care e mai sănătos? Recomandările specialiștilor Spynews.ro
Lidia Buble, experiență de coșmar în Vietnam! Ce a pățit când a comandat un cocktail BZI
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
Cel mai subțire smartphone pliabil ajunge pe piață în februarie. Ce dimensiune impresionantă are useit
Horoscopul zilei de 15 ianuarie 2025. Gemenii au foarte multă energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
2025, anul de aur pentru două zodii norocoase Jurnalul
Ardei iuți la borcan cu apă și oțet - Rețetă simplă și delicioasă Kudika
Greșeala pe care o fac aproape toți șoferii pe străzile cu sens unic. Cum se face corect virajul la stânga Playtech
Biserica a canonizat noi sfinți. Au fost deja incluși în calendarul ortodox din 2025. Când vor fi sărbătoriți Redactia.ro
Turistă surprinsă pe o pârtie din Poiană cu cizme cu toc şi fustă mini, în timp ce se chinuia să urce. "Și... Observator
Ce înseamnă dacă te trezești obosit dimineața, deși dormi suficient MediCOOL
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
ANM a dat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea până la 10 februarie 2025 Gandul
Irinel Columbeanu reacționează după ce a aflat că Monica Gabor are un băiețel: „Nu îi voi scrie niciun... CanCan
Ce să faci când prietenul copilului are o influență negativă asupra lui DeParinti
Megan Thee Stallion a obținut un ordin de restricție împotriva lui Tory Lanez. Vedeta a susținut că rapperul ar... ZUTV
Mâncarea care ar schimba forma mandibulei, potrivit cercetătorilor. Copii sunt cei mai afectați UseIT
Aluat pentru eclere. Rețeta clasică de aluat opărit Hello Taste