Jocurile stimulează inteligența copiilor. Ce jucarii recomandă specialiștii, în funcție de vârstă
In fiecare etapa de varsta copilul invata ceva nou, lucruri simple, cum ar fi coordonarea ochi-mana, apucarea, dezvoltarea gandirii spatiale, dezvoltarea imaginatiei si atunci jocurile trebuie sa aiba legatura directa cu achizitiile varstei respective.
Publicat: Vineri, 07 Iunie 2019, 13:53 | Actualizat: Sambata, 30 Ianuarie 2021, 18:20In fiecare etapa de varsta copilul invata ceva nou, lucruri simple cum ar fi coordonarea ochi mana, apucarea, dezvoltarea gandirii spatiale, dezvoltarea imaginatiei si atunci jocurile trebuie sa aiba legatura directa cu achizitiile varstei respective.
Pentru bebelusi jocurile sunt cele care le dezvolta atentia, vederea, de pilda cele de tip carusel. De asemenea, jucariile care pot fi inghitite si diverse lucruri viu colorate care sa ii atraga. Foarte important este sa fie sigure, adica sa nu existe niciun risc de ranire.
Pentru copiii de 2 ani dezvoltam coordonarea ochi-mana, dezvoltam sortarea, ordonarea in multimi, in functie de culoarea, de forme, astfel incat copilul sa-si ordoneze viata din jur mai departe.
O casa plina de jucarii este imaginea care se regaseste in toate familiile cu copii. Oricat de mult v-ati satura sa strangeti toata ziua jucariile, trebuie sa va amintiti ca joaca e activitatea fundamentala a copilariei si ca prin joaca cel mic se exprima, dar si invata in acelasi timp.