Intrarea Maicii Domnului în Biserică 21 noiembrie. Obiceiul care te scapă de boli
Calendar ortodox. Intrarea Maicii Domnului in Biserica 21 noiembrie. Este cruce rosie in calendra si dezlegare la peste. Afla ce obicei te scapa de boli si ce trebuie sa faci in aceasta zi de saraătoare.
Publicat: Miercuri, 21 Noiembrie 2018, 08:05 | Actualizat: Vineri, 20 Noiembrie 2020, 18:15- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Calendar ortodox. Intrarea Maicii Domnului în Biserică 21 noiembrie. Este cruce roșie în calendra și dezlegare la pește. Află ce obicei te scapă de boli și ce trebuie să faci în această zi de sărbătoare.
Sărbătoarea Intrarea Maicii Domnului în Biserică este asociată cu simbolurile luminii: candela, lumânarea, focul şi soarele. Ca și tradiție, în ziua de 21 noiembrie, credincioșii trebuie aibă candela aprinsă în casă, iar focul să ardă în cămin toată noaptea, pentru ca în viaţa copiilor din fiecare familie să vină norocul.
Calendar ortodox. Intrarea Maicii Domnului în Biserică
În popor, este considerată o zi magică. Se fac previziuni importante referitoare la oameni şi la vreme. Astfel, conform tradiţiei populare, dacă ziua Intrării Maicii Domnului va fi înnorată, peste an vor fi epidemii. Dacă va ninge, vom avea parte de o iarnă grea. Atunci când în ziua praznicului este soare se spune că va urma o vară secetoasă.
Calendar ortodox. Intrarea Maicii Domnului în Biserică, obiceiul care te scapă de boli
În această zi credincioșii țin post și au dezlegare la pește, potrivit calendarului ortodox. Un obicei din bătrâni spune că, pentru a scăpa de boli, pe 21 noiembrie trebuie să pui la Icoana Maicii Domnului un vas cu apă proaspătă. Lângă vas se așează o lumânare aprinsă. Cei care își doresc să se vindece de boli, trebuie să bea în fiecare dimineață pe stomacul gol, câte un pahar din această apă sfințită în ziua Intrării Maicii Domnului În Biserică.
Această sărbătoare este una foarte importantă pentru creștini și în jurul zilei de 21 noiembrie s-au format mai multe obiceiuri și tradiții. Află AICI care sunt obiceiurile, ritualurile și tradițiile sărbătorii Intrării Maicii Domnului ăn Biserică.
Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Cea mai puternică rugăciune de ajutor către Maica Domnului
„Stăpână Preabinecuvântată, pururea Fecioară, Născătoare de Dumnezeu, ceea ce ai născut mai presus de cuvânt pe Dumnezeu-Cuvântul spre mântuirea noastră şi darul Lui mai presus decât toţi din belşug l-ai primit, ceea ce eşti o mare de daruri dumnezeieşti şi râu de minuni pururea curgător, revărsând bunătatea ta tuturor celor ce cu credinţă aleargă la tine!
Căzând la icoana ta cea de minuni făcătoare, ne rugăm ţie, întru tot înduratei Maici a Stăpânului Celui iubitor de oameni: revarsă asupra noastră, Stăpână, prea bogate milele tale şi cererile noastre cele aduse ţie, celei Grabnic Ascultătoare, grăbeşte a le împlini, întocmindu-le fiecăruia spre folos, spre mângâiere şi mântuire.
Cercetează-ne, preabună, pre noi robii tăi, cu darul tău, şi dă celor neputincioşi tămăduire şi sănătate desăvârşită, linişte celor înviforaţi, celor robiţi slobozire, şi mângâie pe toţi cei ce pătimesc în felurite chipuri.
Izbăveşte, Atotmilostivă Stăpână, toate oraşele, satele și ţara aceasta, de cutremur, de vătămare, de potop, de foc, de sabie şi de alte pedepse vremelnice şi veşnice, şi de toţi vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi, întorcând mânia lui Dumnezeu prin mijlocirea ta cea de Maică.
Şi slobozeşte pre robii tăi (numele) şi mă slobozeşte pre mine robul tău (numele) de toată boala sufletească, de năvălirea patimilor şi de căderea în păcat, ca fără împiedicare întru dreapta credinţă trăind veacul acesta, să ne învrednicim şi în cel viitor de bunătăţile cele veşnice, cu harul şi cu iubirea de oameni a Fiului şi Dumnezeului Tău, Căruia se cuvine toată slava, cinstea şi închinăciunea, dimpreună cu Cel fără de început al Său Părinte şi cu Prea Sfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”