Nașterea Maicii Domnului 2018. Când pică Sfânta Mărie Mică
Sfânta Maria Mică este prima sărbătoare din calendarul creștin ortodox al lunii septembrie 2018, prima din noul an bisericesc. Nașterea Maicii Domnului/ Sfânta Maria Mică/Sântămărie este prăznuită de Biserica Ortodoxă Română la data de 8 septembrie.
Publicat: Marti, 04 Septembrie 2018, 11:24 | Actualizat: Miercuri, 05 Septembrie 2018, 12:57Sfânta Maria Mică este prima sărbătoare din calendarul creștin ortodox al lunii septembrie 2018, prima din noul an bisericesc. Nașterea Maicii Domnului/ Sfânta Maria Mică/Sântămărie este prăznuită de Biserica Ortodoxă Română la data de 8 septembrie.
Nașterea Maicii Domnului 2018. Când pică și ce tradiții sunt
Nașterea Maicii Domnului este prăznuită în Biserică Ortodoxă pe 8 septembrie. Sfântă Scriptură are informații sumare în legătură cu nașterea și copilăria Maicii Domnului. Cele mai multe sunt date de scrierile apocrife și de Tradiție. Din Sfântă Scriptură, rezultă că Sfântă Fecioară era din neamul lui David.
Părinții săi se numeau Ioachim-Eli, Eliachim (Luca 11, 23) și Ana și locuiau în orășelul Nazaret din Galileea. Tradiţia mai spune că Îngerul Gavriil le-a vestit că ruga lor a fost ascultată şi că Dumnezeu le va da cel mai de preţ dar, un prunc, ales al Domnului, Maria.
Nazaretul, care însemnează floare, lăstar, primea, așadar, floarea "făgăduită de Dumnezeu protopărinților noștri, Adam și Eva, în răi", lăstarul răsărit din rădăcină lui David, pe Sfântă Fecioară Măria. Părinții ei nu-i dau un nume deosebit, ci unul foarte obișnuit la evrei, cel de Maria.
Nașterea Maicii Domnului 2018. Cele mai importante tradiții și superstiții
Potrivit tradiţiei ortodoxe, rugăciunile adresate Maicii Domnului în această zi de sărbătoare de către cele care îşi doresc un copil sunt mai ascultate ca oricând. O altă superstiţie românească spune că persoanele care mănâncă gătit la foc în aceste zile îşi pot atrage asupra lor boli care îi pocesc.
În această zi credincioşii merg de dimineaţa la biserică, pentru a asculta slujba şi pentru a se închina la icoana Maicii Domnului.
Alte sărbători importante ale Fecioarei Maria în calendarul creștin ortodox sunt: Intrarea în biserică (21 noiembrie), Buna Vestire (25 martie) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august) sunt cele patru mari sărbători creştine închinate Sfintei Fecioare Maria, Născătoarea de Dumnezeu.