Sfântul Andrei 2019. Rugăciune de ocrotire către Sfântul Andrei pe care să o rostești
Sfântul Andrei 2019 și rugăciunea de ocrotire.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 30 Noiembrie 2019, 00:22 | Actualizat: Sambata, 30 Noiembrie 2019, 00:29Sfântul Andrei, cel considerat ”Ocrotitorul României”, este prăznuit în calendarul creștin ortodox pe 30 noiembrie 2019, zi liberă nelucrătoare, declarată de către Guvern.
Sfântul Andrei a fost un apostol al lui Isus din Nazaret, frate cu Simon Petru. Biblia îl pomenește ca fiind ”cel dintâi chemat”. Evanghelia după Ioan menționează că Andrei ar fi fost mai întâi ucenic al lui Ioan Botezătorul, care i-ar fi recomandat să-l urmeze pe Isus. Conform aceleiași evanghelii, Andrei l-ar fi dus pe fratele său Simon Petru la Isus, spunându-i că l-a găsit pe Mesia (Ioan 1,35-42). De asemenea, în enumerările apostolilor, Andrei este menționat mereu între primii patru. Cu toate acestea, nu se numără printre cei trei pe care Isus i-a tratat în anumite situații ca pe cei mai apropiați ai săi (Petru, Iacob și Ioan).
Ziua de Sfântul Andrei este una care abundă în tradiții și superstiții în România, pe care le poți citi AICI!
Pentru a onora ziua Sfântului Andrei, poți începe prin a rosti o rugăciune de ocrotire către sfântul prăznuit pe 30 noiembrie. Iată rugăciunea:
”Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim. Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii; nu ne lăsa, Doamne; nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv. Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Amin.”
Şi se face otpustul.