Ciorba, un preparat tradiție în România! Cele mai inedite combinații
Ciorbă este unul dintre cele mai cunoscute preparate din bucătăria românească. Străbunicii, bunicii și mamele noastre au gătit acest fel principal la aproape fiecare masă.
Publicat: Marti, 23 Noiembrie 2021, 09:58 | Actualizat: Marti, 23 Noiembrie 2021, 14:30În aproape toate restaurantele ciorba este nelipsită din meniu și este cerută. Casa Luica conservă tradiția și pun pe masa clienților preparate tradiționale și mai ales o varietate de ciorbe gustoase. Zeci de oameni trec pragul restaurantului și se bucură de gustul autentic păstrat peste timp și “meșteșugărit” de mâinile pricepute ale bucătarilor atent pregătiți de la Casa Luica.
Ciorba, un deliciu românesc. Cele mai inedite combinații
De-a lungul timpului, cu siguranță ai mâncat mai multe tipuri de ciorbă, în combinații inedite, fie cu smântână, legume, de pește și nu numai, iar acest lucru te-a ajutat să îți dezvolți o gamă variată de gusturi și să înțelegi tradiția locului de unde ai avut ocazia să degușit alimentul.
Acest lucru vorbește despre cultura culinară pe care românii o au. De mici ne-am crescut cu borșul la găleată din care se face ciorba acrișoară, cu legume, iar când am mai crescut, mamele noastre ne-au dat să mâncăm pui, vită, porc, pește într-un amestec extraordinar de gustos cu zeamă de legume, pătrunjel sau leuștean.
Ciorbă este unul dintre cele mai cunoscute preparate din bucătăria românească. Străbunicii, bunicii și mamele noastre au gătit acest fel principal la aproape fiecare masă.
Ciorba este cel mai delicios preparat din bucătăria românească și unul dintre cele mai sănătoase. De-a lungul timpului gospodinele și gospodării au și-au adus propriul aport asupra preparatului, astfel că au reinventat rețetele.
Dacă toată lumea știe de ciorbă cu legume, de aici derivatele au fost adevărate delicatese culinare. De exemplu de la Casa Luica putem comanda atât ciorbă de legume, de fasole, cât și ciorbă de burtă, văcuță, perișoare, ciorbă de fasole cu ciolan, țărănească de pui, de pui a la grec și ciorbă ardelenească.
Ciorba românească în Muntenia, Moldova și Banat
Ciorba se acrește diferit în funcție de regiune. De exemplu, în Muntenia acrirea se face cu bors, de obicei cumpărat, și se folosește mult leușteanul. În această zonă cel mai des vom întâlni ciorbă de pasăre și de legume.
În Moldova, ciorba se acrește cu borș de casă, făcut la găleată, comparativ cu zonele de la oraș unde acrirea se face fie cu sare de lămâie sau cu borș cumpărat din supermarket. Moldova a adus în bucătăria românească celebra ciorbă moldovenească, denumită “ciorbă de potroace”.
Ei bine, din Banat vine ciorba dreasă cu smântâna, iaurt și puțin ou. Aici în ciorbă se pune mult mărar, tăiței de casă și se folosește foarte mult carnea de porc. Peștele nu prea se pune în ciorbe. De la ei a intrat în bucătăria românească ciorba de perișoare și ciorba cu tăiței de casă.
Dacă nu reușești să prepari tu ceea ce îți dorești, lasă-i pe bucătarii specializați să o facă pentru tine, iar tu doar bucură-te de momentul de consum. Lasă-te convins de nevoia corpului tău și învață chiar tu să prepari ceea ce îți comanzi, inspirându-te din gustul ciorbelor de la Casa Luica.
De la preparate unice, gustoase, cu specific românesc, la bucătăriile internaționale europene și nu numai, eatZZ le propune utilizatorilor o gamă variată de opțiuni pentru mic dejun, prânz și cină. Orice poftă trebuie potolită, potolește-o cu eatZZ!