- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Pregătirile pentru masa de Paște reprezintă principala preocupare a gospodinelor, înainte de marea sărbătoare. Pe lângă ouăle de Paște și cozonacul, masa de Paște mai trebuie să includă și preparate din carne de miel. Ciorba de miel este un preparat delicios, perfect pentru începutul prânzului.
Citește și: Ingrediente toxice din vopseaua de ouă
Paștele este despre credință și despre familie. Iar timpul de calitate petrecut în familie cere și o masă îndestulată, cu bucate tradiționale.
Citește și: Masa de Paște va fi mai scumpă în 2022. Cât a ajuns să coste carnea de miel sau oaie
Secretul celei mai bune ciorbe de miel. Rețeta tradițională pentru masa de Paște
Secretul celei mai bune ciorbe de miel este alegerea ingredientelor proaspete. Când faci cumpărăturile de Paște ține cont să iei carne de miel proaspătă (o recunoști după culoarea roz) și fragedă (elastică). Oganele de miel dau o savoare ciorbei, așa că nu te feri de ele!
Ingredientele necesare pentru ciorba de miel tradițională
Iată o rețetă de ciorbă de miel, perfectă pentru masa de Paște, potrivit rețete.unica.ro.
Ciorba de miel se prepară în circa două ore și ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 litru de borş
- 2 litri de apă
- 1 kilogram de carne de miel (inclusiv căpățână și organe)
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- verdeaţă
- cozi de ceapă verde
- sare
- piper
- 3 linguri de orez
- 1 gălbenuş de ou
- 4 linguri de smântână
- 1 legatură de leuştean
Citește și: Ciorbă de leurdă plină de savoare și vitamine
Modul de preparare al rețetei tradiționale de ciorbă de miel
După ce te-ai asigurat că ai toate ingredientele necesare preparării ciorbei de miel, e timpul să urmezi acești pași:
1. Pentru început, pune într-o oală apă cu sare și pune vasul la foc. Ulterior, pune la fiert căpățâna și bucățile de carne de miel. Înainte ca buzățile de carne să fiarbă, ai grijă să înlături spuma, pentru ca zeama să nu fie tulbure.
2. Pasul al doilea este să cureți și să toci zarzavaturile, pe care să le adaugi în oală și să le lași să fiarbă alături de buzățile de carne, timp de o oră.
3. În prealabil pune la fiert borșul. Pasul al treilea este să torni în oală borșul fiert separat și strecurat, după ce carnea și zarzavaturile au fiert. După ce ai pus borșu, adaugă 2-3 linguri de orez, câteva frunze de leuştean verde şi cozile de ceapă verde. Apoi pune capacul și lasă orezul să fiarbă.
4. Pasul al patrulea este să feci gălbenușul cu 2-3 linguri de smântână și să condimentezi ciorba cu sare și piepr, după gust.
5. În ultimul pas verifică dacă a fiert și orezul. Dacă ciorba e făcută, opreşte focul şi toarnă amestecul de smântână cu gălbenuș, în timp ce amesteci. Nu uita să amesteci, pentru că altfel riști să ți se formeze cocoloașe.
Citește și: Rețeta de cozonac din bucătaria Mirelei Vaida. Vedeta a venit în ajutorul celor care pregătesc masa de Paște
Când o pui în castroane, ornează-o cu leuștean!
Poftă bună și un Paște binecuvântat!
A murit Naum Ciomu. Doctorul a devenit celebru după ce i-a tăiat organul reproducător unui pacient... Prohodul Domnului Iisus Hristos. Ce semnifică și care sunt versurile cântate în Vinerea Mare...