Antena Căutare

Rețetă de ciorbă de miel tradițională. Secretul celei mai bune ciorbe de Paște

Vedeta mesei de Paște este mielul, iar ciorba de miel este un adevărat deliciu. Îți prezentăm rețeta tradițională pentru ciorba de miel, precum și secretul celei mai bune ciorbe de Paște.

Ciorbă de miel, în farfurie albă Galerie
Secretul celei mai bune ciorbe de miel. Reteta traditionala | Shutterstock

Pregătirile pentru masa de Paște reprezintă principala preocupare a gospodinelor, înainte de marea sărbătoare. Pe lângă ouăle de Paște și cozonacul, masa de Paște mai trebuie să includă și preparate din carne de miel. Ciorba de miel este un preparat delicios, perfect pentru începutul prânzului.

Citește și: Ingrediente toxice din vopseaua de ouă

Paștele este despre credință și despre familie. Iar timpul de calitate petrecut în familie cere și o masă îndestulată, cu bucate tradiționale.

Citește și: Masa de Paște va fi mai scumpă în 2022. Cât a ajuns să coste carnea de miel sau oaie

Secretul celei mai bune ciorbe de miel. Rețeta tradițională pentru masa de Paște

Secretul celei mai bune ciorbe de miel este alegerea ingredientelor proaspete. Când faci cumpărăturile de Paște ține cont să iei carne de miel proaspătă (o recunoști după culoarea roz) și fragedă (elastică). Oganele de miel dau o savoare ciorbei, așa că nu te feri de ele!

Citește și: Rețetă cozonac pufos cu umplutură de nucă și rahat sau cacao din caietul bunicii. E simplu de preparat și delicios: ingrediente

Ingredientele necesare pentru ciorba de miel tradițională

Iată o rețetă de ciorbă de miel, perfectă pentru masa de Paște, potrivit rețete.unica.ro.

Ciorba de miel se prepară în circa două ore și ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 litru de borş
  • 2 litri de apă
  • 1 kilogram de carne de miel (inclusiv căpățână și organe)
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • verdeaţă
  • cozi de ceapă verde
  • sare
  • piper
  • 3 linguri de orez
  • 1 gălbenuş de ou
  • 4 linguri de smântână
  • 1 legatură de leuştean

Citește și: Ciorbă de leurdă plină de savoare și vitamine

Modul de preparare al rețetei tradiționale de ciorbă de miel

După ce te-ai asigurat că ai toate ingredientele necesare preparării ciorbei de miel, e timpul să urmezi acești pași:

1. Pentru început, pune într-o oală apă cu sare și pune vasul la foc. Ulterior, pune la fiert căpățâna și bucățile de carne de miel. Înainte ca buzățile de carne să fiarbă, ai grijă să înlături spuma, pentru ca zeama să nu fie tulbure.

2. Pasul al doilea este să cureți și să toci zarzavaturile, pe care să le adaugi în oală și să le lași să fiarbă alături de buzățile de carne, timp de o oră.

3. În prealabil pune la fiert borșul. Pasul al treilea este să torni în oală borșul fiert separat și strecurat, după ce carnea și zarzavaturile au fiert. După ce ai pus borșu, adaugă 2-3 linguri de orez, câteva frunze de leuştean verde şi cozile de ceapă verde. Apoi pune capacul și lasă orezul să fiarbă.

4. Pasul al patrulea este să feci gălbenușul cu 2-3 linguri de smântână și să condimentezi ciorba cu sare și piepr, după gust.

5. În ultimul pas verifică dacă a fiert și orezul. Dacă ciorba e făcută, opreşte focul şi toarnă amestecul de smântână cu gălbenuș, în timp ce amesteci. Nu uita să amesteci, pentru că altfel riști să ți se formeze cocoloașe.

Citește și: Rețeta de cozonac din bucătaria Mirelei Vaida. Vedeta a venit în ajutorul celor care pregătesc masa de Paște

Când o pui în castroane, ornează-o cu leuștean!

Poftă bună și un Paște binecuvântat!

A murit Naum Ciomu. Doctorul a devenit celebru după ce i-a tăiat organul reproducător unui pacient... Prohodul Domnului Iisus Hristos. Ce semnifică și care sunt versurile cântate în Vinerea Mare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x