Conopidă la cuptor cu sos bechamel și chiftele cu susan
Din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o rețetă delicioasă de toamnă: Conopidă la cuptor cu chiftele și sos bechamel.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 14 Septembrie 2020, 15:20 | Actualizat: Luni, 14 Septembrie 2020, 17:16- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la neatza cu Răzvan și Dani, o rețetă delicioasă de toamnă: Conopidă la cuptor cu chiftele și sos bechamel.
Este o rețetă gustoasă, pentru orice masă dintr-o zi de toamnă.
Ce ingrediente ne trebuiesc pentru rețeta: Conopidă la cuptor cu sos bechamel și chiftele cu susan:
- 1 conopidă
- ardei gras roșu și galben
- Sos:
- unt
- făină
- lapte
- smântână
- cașcaval
- pătrunjel
- chimen
- pentru chiftele:
- cârnați moldovenești
- susan
- ulei
Mod de preparare pentru rețeta: Conopidă la cuptor cu sos bechamel și chiftele cu susan
Conopida se spală bine, fără a se desface în buchețele și se pune la fiert în apă cu sare până se pătrunde.
De preferat ar fi să fie fiartă la aburi, adică să fie pusă într-un vas cu sită și capac, fie la cuptor, fie pe aragaz, iar în vas mai puțină apă.
În timp ce fierbe conopida, se prepară un sos bechamel din făină, unt, lapte, smântână, chimen și pătrunjel verde. Se pune untul la topit, se adaugă aceeași cantitate de făină și se amestecă, până când făina absoarbe tot untul. Compoziția rezultată se diluează cu lapte fierbinte, adăugat treptat. Se amestecă continuu, iar la final, când sosul este consistent, se adaugă smântână și chimen măcinat. După stingerea focului se adaugă pătrunjel verde, tocat.
După ce se scurge și se temperază, conopida se desface în buchețele și se așază în vase termorezistente. Se toarnă sosul alb deasupra, se rade cașcaval și se dau vasele la cuptor până când conopida se gratinează frumos.
Pentru prepararea chiftelelor, cârnații moldovenești se trec prin mașina de tocat, apoi se modelează chiftelele care se trec prin susan și se prăjesc în ulei. Se servesc împreună cu conopida gratinată.
Spor la preparat rețeta de conopidă gratinată cu sos alb și poftă bună la savurat!