Antena

Lebăr de casă după rețeta bunicii. Ingredientul secret care îi dă tot gustul

Îți prezentăm în rândurile de mai jos care sunt pașii de urmat pentru cel mai delicios lebăr de casă. Rețeta străveche conține un ingredient care îi oferă toată savoarea.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 06 Decembrie 2024, 14:16 | Actualizat: Vineri, 06 Decembrie 2024, 15:51
Galerie de imagini
Lebăr de casă după rețeta bunicii. Ingredientul secret care îi dă tot gustul
Shutterstock

Lebărul este preparat cel mai des în perioada sărbătorilor de iarnă. Se face dintr-un amestec de carne de porc, inclusiv slănină, orez și condimente. Acest preparat este servit de obicei rece sau la temperatura camerei, alături de pâine de casă, muștar sau chiar varză murată. În unele regiuni, lebărul poate fi integrat în diverse rețete.

Pe aceeași temă

Rețeta pas cu pas de lebăr ca la bunica acasă

Lebărul de casă este un preparat tradițional, cu un gust savuros și o textură fină. Iată ce trebuie să adaugi în compoziția sa pentru un plus de savoare!

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru început, spală carnea de porc cu apă rece. Lasă ficatul de porc în apă ca să iasă sângele din el, apoi fierbe-l separat, fără sare. Când nu mai iese sânge din el, înseamnă că este gata de preparare.

Fierbe inima, rinichii și gușa de porc în apa în care pui o ceapă tăiată pe jumătate, o linguriță de piper boabe și două foi de dafin. Prima care va fierbe va fi gușa de porc, așa că trebuie să o scoți înainte. După ce au fiert, se scot și inima și rinichii pe o farfurie și lasă totul la răcit.

Gușa se curăță de șorici și carnea se taie în fâșii. Se toacă apoi în mașina de tocat carne și se adaugă peste compoziția obținută puțină sare, boia iute, cimbru măcinat și zeama în care a fiert carnea. Pentru un plus de savoare se adaugă și puțină nucșoară rasă care oferă un gust delicios. Se amestecă bine totul.

Un alt pont folosit de unele gospodine care fac lebăr de casă este faptul că ceapa este călită în untură pentru a căpăta și mai multă aromă.

Mațele de porc se spală cu apă caldă și puțin oțet, se clătesc bine și se taie astfel încât să încapă în cratița în care vor fi fierte. Acestea se vor umple la fel ca pe cârnați, însă umplutura nu trebuie să fie prea îndesată ca să nu plesnească în timpul fierberii, potrivit Spynews.

Recomandari A1

Mațele se leagă la capete cu ață și se înțeapă cu o scobitoare ca să nu pocnească când fierb pe aragaz. Lebărul de casă se fierbe aproximativ 30 de minute în apa în care a fiert și carnea. Se scoate cu o paletă, pe o tavă, și se pune o greutate peste el ca să-l preseze până a doua zi.

Următoarea zi, gospodinele curăță bucățile de lebăr de grăsime și îl atârnă afară, la aer.

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
lebăr de casă rețetă lebăr de casă rețeta bunicii pentru lebăr de casă
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Primele episoade din noul serial românesc Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN sunt în AntenaPLAY. Descoperă o poveste unică de viață, despre o tânără care îşi caută drumul într-o lume plină de secrete.
Stirile zilei România, lovită de un val de aer rece. După temperaturi de primăvară, se instalează frigul în aproape toată ţara
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Zodii care vor avea inima frântă în 2025. Nativii care pot trece printr-o despărțire Catine.ro
Actrița Ludwika Paleta a primit amenințări din partea unor urmăritori. Vedeta a cerut ajutorul fanilor Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Posibilă explicație pentru absența lui Călin Georgescu de la protestul organizat chiar de el: „Orice, numai... Libertatea.ro
De ce vom fi evaluați mai devreme de agențiile de rating. Florin Cîțu: ”România nu mai este o... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Cum și-a sărbătorit Laura Cosoi ziua de naștere în Thailanda. Fiicele sale i-au pregătit o surpriză: „Mă... Elle
Marius Niţă i se alătură Geaninei Ilieş la pupitrul Ştirilor Antena Stars Spynews.ro
Lidia Buble, experiență de coșmar în Vietnam! Ce a pățit când a comandat un cocktail BZI
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Beef Wellington. Rețeta clasică de care ai nevoie pentru o masă sofisticată HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
De ce au unii oameni păr cârlionțat. Experții au aflat în sfârșit răspunsul useit
Horoscopul zilei de 12 ianuarie 2025. Berbecii au parte de surprize. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Două zodii intră într-o eră nouă odată cu schimbarea Nodurilor Destinului, pe 11 Ianuarie 2025 Jurnalul
Ce se întâmplă dacă bei oțet de mere seara: beneficii și riscuri Kudika
Ce apă se pune în fierul de călcat, de fapt. Astfel, hainele nu se vor șifona atunci când le vei netezi Playtech
Se schimbă regulile de călătorie în Marea Britanie. Cum vei intra de anul acesta în Anglia Redactia.ro
România, lovită de un val de aer rece. După temperaturi de primăvară, se instalează frigul în aproape toată... Observator
Sindromul de ochi uscat iarna: care sunt cauzele și cum îl poți trata în anotimpul rece MediCOOL
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
Casa lui Mel Gibson din Malibu, MISTUITĂ de flăcări! „Când am ajuns acasă, desigur... Nu mai era nimic!” Gandul
Irinel Columbeanu reacționează după ce a aflat că Monica Gabor are un băiețel: „Nu îi voi scrie niciun... CanCan
Importanța vitaminei D în sarcină, mai ales în lunile cu mai puțin soare DeParinti
Britney Spears a fost nevoită să părăsească reședința din Thousand Oaks din cauza incendiilor din Los Angeles.... ZUTV
De ce nu mâncăm ouă de curcă. Motivul pentru care nu se găsesc în magazine UseIT
Rețetă de empanadas. Cum să faci la tine acasă gustările celebre ale spaniolilor Hello Taste