Antena Căutare

Rețeta de ciorbă cu ouă întregi. De ce ingrediente ai nevoie pentru a obține un preparat inedit

Acest preparat merge de minune în zilele reci! Ciorba cu ouă întregi se servește caldă, alături de pâine proaspătă sau ardei iute. Poți adăuga și o lingură de smântână pentru un gust mai cremos și intens.

Galerie
Rețeta de ciorbă cu ouă întregi. De ce ingrediente ai nevoie pentru a obține un preparat inedit | Shutterstock

Nimic nu se compară cu gustul unei ciorbe delicioase în zilele reci de iarnă. Există numeroase rețete pe care poți să le încerci pentru a obține un astfel de preparat, iar printre acestea se numără și ciorba cu ouă întregi. Este ușor de făcut, nu ai nevoie de multe ingrediente și, în plus, este și delicioasă.

Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi cu zeamă de varză. Este un preparat ideal pentru mesele de după sărbători

De ce ingrediente ai nevoie pentru ciorba cu ouă întregi

Înainte de a trece la treabă, trebuie să te asiguri că ai toate ingredientele de mai jos:

Articolul continuă după reclamă
  • 4 ouă întregi
  • 1 ceapă medie
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel sau țelină (opțional)
  • 1 ardei gras (opțional)
  • 3-4 roșii sau 200 ml de suc de roșii
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1,5-2 litri de apă sau supă de legume
  • 200 ml borș (sau zeamă de lămâie pentru acrit)
  • 1 legătură de leuștean sau pătrunjel proaspăt
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Curăță ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel/țelină. Apoi, taie ceapa mărunt și dă morcovul pe răzătoare. Rădăcina de pătrunjel/țelină poate fi tăiată cubulețe mici sau dată tot pe răzătoare. Dacă adaugi ardei gras, taie-l în cubulețe.

Într-o oală mare încinge uleiul, adaugă ceapa și călește-o până devine translucidă. Pe urmă, adaugă morcovul, rădăcina de pătrunjel/țelina și ardeiul. Continuă să călești timp de trei-patru minute, amestecând des.

Toarnă apă fierbinte peste legume și lasă să fiarbă la foc mediu timp de 15-20 de minute, până când legumele sunt aproape fierte.

Dacă folosești roșii proaspete, decojește-le și toacă-le mărunt. Adaugă-le în oală împreună cu sucul de roșii, după preferințe și mai lasă ciorba să fiarbă încă cinci minute.

Sparge ouăle pe rând, direct în ciorbă, însă cu grijă, pentru a păstra gălbenușul întreg. Lasă-le să fiarbă timp de patru-cinci minute, până când albușul este gătit, dar gălbenușul rămâne moale.

După, adaugă borșul fiert separat sau zeama de lămâie, după gust. Lasă să mai fiarbă timp de două-trei minute.

Potrivește preparatul cu sare și piper. Oprește focul și presară deasupra leușteanul sau pătrunjelul tocat mărunt. Poftă bună!

Citește și: Care este diferența dintre ciorbă și supă. Una dintre ele este mult mai indicată pentru o siluetă de vis

Rețetă de supă de varză. Un preparat bun pentru dietă...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 8 ianuarie 2025. Super joc! Iată cum s-au descurcat concurenții de la ”Power Couple România”, Radu și Alexandra Bucălaie
Super Neatza, 8 ianuarie 2025. Super joc! Iată cum s-au descurcat concurenții de la ”Power Couple România”, Radu și Alexandra Bucălaie Miercuri, 08.01.2025, 10:11
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x