Cu ce deserturi ne putem delecta în post? Rețeta celui mai delicios cozonac de post cu suc de morcovi și lămâie
Cozonacul de post, prăjiturile și plăcintele de post sunt variantele de nădejde ale celor care vor să își potolească pofta de dulce și în perioadele de post.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 04 Decembrie 2019, 12:27 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:44- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cozonacul și plăcintele de post sunt aliatul de nădejde al celor care vor să își potolească pofta de dulce.
Marian Duță, reporterul emisiunii Neatza cu Răvan și Dani, a reușit să afle rețeta celui mai delicios cozonac de post cu suc de morcovi și lămâie, direct de la proprietara unui stand cu dulciuri din cadrul Târgului de Crăciun din București.
Ingrediente pentru Rețeta de Cozonac de post cu suc de morcovi și lămâie:
- 1 kg de făină
- 40 gr drojdie proaspătă
- 10 gr sare
- 250 gr zahăr
- 500 ml suc de morcovi
- zeamă și coajă de lămâie
- Pentru umplutură:
- rahat, nuci, mac, cacao
Mod de preparare pentru Rețeta de Cozonac de post cu suc de morcovi și lămâie
Se amestecă drojdia cu puțin zahăr și puțin suc de morvovi ușor cald și se lasă la odihnit 10 minute. Între timp, se cerne făina într-un vas încăpător și se amestecă cu sarea. Se face o adâncitură la mijloc și se adaugă acolo drojdia activată. Se toarnă în fir subțire sucul de morcovi, cald, în care s-a dizolvat zahărul și se amestecă totul cu făina din vas. Se adaugă coajă rasă de lămâie, dar și zeamă e lămâie pentru un plus de aromă. Se frământă un aluat compact care se acoperă și se lasă la dospit aproximativ o oră.
Între timp se pregătesc ingredientele pentru umplutura dorită: rahat, mac, sau cacao cu nuci.
Dacă se optează pentru rahat, acesta se va tăia în cuburi mai mici care se vor așeza peste foile de aluat și se vor rula.
Dacă se optează pentru umplutură de mac, se măcină macul se amestecă cu zahăr și suc de morcovi și se fierbe pentru câteva clocote. Apoi se lasă la răcit, timp în care macul se va hidrata și va deveni cremos.
- VEDEȚI ȘI Rețeta Cozonac de post cu umplutură de mac!
La fel se va proceda și în cazul umpluturii de cacao cu nuci.
Acest gen de cozonac este perfect pentru orice zi din post, întrucât nu conține nici ulei, ingredient interzis în anumite zile din post.
Sunt foarte delicioase și deserturile de post, însă, nutriționiștii spun că aceste deserturi sunt bogate în calorii și trebuie consumate cu moderație.