- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Iată care sunt Top 5 cele mai îndrăgite rețete de deserturi cu iz de copilărie pe care le putem prepara în post:
Rețeta Salam de biscuiți cu nucă și rahat - Ingrediente:
- 500 gr biscuiți populari
- 100 gr zahăr
- 400 ml apă
- 1 lingură cacao
- 2 lingurițe esență de rom
- 100 gr miez de nucă
- 100 gr rahat multicolor
- 50 gr stafide aurii
- un praf de sare
- nucă de cocos pentru ornat
- ciocolată amăruie, de post
Citește și: Cornulețe țigarete. Rețetă simplă de cornulețe cu gem
Vedeți AICI modul de preparare!
Rețeta Nuci umplute - Ingrediente:
- Pentru aluat:
- 200 ml apă minerală
- 200 ml ulei
- 75 gr zahăr
- 650 gr făină
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1/2 plic praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
- 1 linguriță oțet de mere
- Pentru cremă:
- 150 ml apă
- 75 gr zahăr
- 2 lingurițe esență de rom
- 400 gr gem de caise
- 250 gr biscuiți simpli
- 100 gr miez de nucă
- 1 vârf cuțit sare
- Pentru ornat:
- zahăr pudră
Vedeți AICI modul de preparare!
Rețeta Plăcintă cu mere rase și gem de gutui - Ingrediente:
- Pentru foi:
- 250 ml ulei
- 250 ml apă minerală
- 5 linguri zahăr
- 1 plic praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 750-800 gr faina
- 2 lingurițe esență de vanilie
- Pentru umplutură:
- 800 gr mere rase
- 400 gr gem de gutui
- 2 linguri griș
- 1 linguriță scorțișoară
- zahăr pudră pentru ornat
Vedeți AICI modul de preparare!
Rețeta Langoși cu gem și nuci - Ingrediente:
- Pentru aluat:
- 350 ml apă
- 750 g făină
- 2 linguri zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1 linguriță sare
- 25 g drojdie proaspătă
- Pentru umplutură:
- 200 g gem de prune
- 75 g nucă măcinată
- 1/2 linguriță scorțișoară
- În plus:
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră cu scorțișoară
Vedeți AICI Modul de preparare!
Rețeta Cornulețe de post cu gem de prune - Ingrediente:
- Pentru aluat de cornulețe, dospit:
- 600 gr făină
- 50 gr zahăr
- 7 gr drojdie uscată
- 100 ml ulei
- 200 ml băutură de soia
- 1 lingură oțet
- 1 praf de sare
- 2-3 lingurițe esență de vanilie
- Pentru umplutură:
- 800 gr gem de prune
- 1 linguriță scorțișoară, opțional
Vedeți AICI modul de preparare!
Mucenici moldovenești, cea mai simplă și rapidă rețetă! Secretul gospodinelor a fost aflat... Budincă de paste cu brânză și broccoli. Un preparat rapid, gustos și cremos, potrivit pentru orice masă din zi!...