Rețetă rapidă și delicioasă de midii în sos de gorgonzola - Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani
Pentru iubitorii preparatelor cu fructe de mare, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o Rețetă rapidă și delicioasă de midii în sos de gorgonzola.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 29 Ianuarie 2020, 08:51 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:13În mai puțin de 30 de minute poți prepara niște midii gustoase, răsfățate într-un sos delicios și ușor picant, de gorgonzola cu smântână și vin alb.
Ce ne trebuie pentru Rețetă rapidă și delicioasă de midii în sos de gorgonzola:
- 400 gr midii
- 50 gr unt
- 1 legătură ceapă verde
- 100 ml smântână de gătit
- 200 gr brânză gorgonzola
- 1-2 căței de usturoi
- 100 ml vin alb
- ardei iute
- 1-2 linguri de ulei
- sare și piper
Iată cât de simplu și rapid preparăm această Rețetă rapidă și delicioasă de midii în sos de gorgonzola!
Mai întâi se aromatizează uleiul cu usturoi. Se strivesc cățeii de usturoi, curățați și se călesc puțin în ulei, apoi se îndepărtează.
Se adaugă untul și ceapa verde și se călește ușor, apoi se adaugă vinul, smântâna și gorgonzola, se lasă să se topească ingredientele și se adaugă scoicile.
Se fierb scoicile pentru 10 minute, asezonând preparatul cu sare și piper, apoi se servesc calde, cu puțină ceapă verde, pentru un plus de prospețime.